close
Záhrada

Pizza Pec: Srdce Vašej Záhradnej Kuchyne

pizza pec estilofina (1)

Jar je za rohom a s ňou prichádza obdobie, ktoré mnohí z nás netrpezlivo očakávajú. Dlhé dni na slnku, večery strávené s priateľmi alebo rodinou na záhrade a samozrejme, grilovanie. No čo ak by sme vám povedali, že grilovanie nie je jedinou možnosťou varenia na čerstvom vzduchu? Predstavte si, že vaše záhradné posedenie obohatí niečo, čo je viac než len obyčajný gril. Pizza pec!

Prečo pizza pec?

Pizza pec nie je len obyčajný kuchynský spotrebič pre vonkajšie použitie. Je to centrum zábavy, miesto, kde sa stretávajú chutné jedlá a nezabudnuteľné spomienky. A prečo by ste si mali vybrať práve pizzu pec?

1. Rýchlosť prípravy jedla

Pizza pec dosahuje vysoké teploty, ktoré môžu prekročiť 400°C. To znamená, že vaša pizza môže byť pripravená už za pár minút. Predstavte si, ako vaši hostia s obdivom sledujú, ako sa z krásneho cesta a čerstvých surovín stáva dokonalá pizza v priebehu momentu.

2. Univerzálnosť

Hoci sa to volá pizza pec, jej využitie je oveľa širšie. Môžete v nej pripraviť chlieb, pečenú zeleninu, steak a dokonca aj dezerty. Vaše kulinárske schopnosti sa môžu skutočne rozvinúť pod holým nebom.

Pizza pec NANO na plyn
Pizza pec NANO na plyn

 

3. Chuť, akú nedosiahnete inak

Teplota a spôsob varenia v pizze peci dodáva jedlám jedinečnú chuť a arómu. Okrem toho, ak používate drevo ako zdroj tepla, získate na jedlách jemnú dymovú chuť, ktorá je pri grilovaných jedlách tak obľúbená.

Pizza pec NANO na drevo
Pizza pec NANO na drevo

4. Atmosféra pravej italskej trattorie

Pizza pec dodáva vašej záhrade alebo terase atmosféru talianskeho vidieka. Je to niečo, čo vám umožní cítiť sa ako v pravej italskej trattorii, a to v pohodlí vašej záhrady.

5. Spoločenský rozmer

Varenie v pizza peci môže byť skvelým spoločenským aktom. Môžete spoločne s priateľmi alebo rodinou pripravovať rôzne druhy pízz a baviť sa pritom. To všetko, zatiaľ čo sa deti hrajú na záhrade a všetci spoločne trávite čas na čerstvom vzduchu.

Pizza pec CIAO na drevo s podstavcom
Pizza pec CIAO na drevo s podstavcom

Ako vybrať správnu pizza pec?

Pri výbere pizze pece zvážte niekoľko faktorov. Veľkosť pece by mala zodpovedať vášmu priestoru a počtu ľudí, pre ktorých budete pravidelne variť. Materiál, z ktorého je pec vyrobená, ovplyvňuje rýchlosť ohrevu a udržiavanie teploty, pričom hliník a nerezová oceľ sú bežnými voľbami. Nezabudnite tiež na estetický aspekt – pizza pec môže byť nielen funkčná, ale aj dekoratívna súčasť vašej záhrady.

Záver

Preto neváhajte a urobte tento rok z vašej záhrady miesto, kde sa budú miesiť vône talianskej kuchyne s veselým smiechom a pohodou. Pizza pec nie je len o jedle, je to o zážitkoch, ktoré si budete pamätať celý život. A keď príde jeseň, určite budete radi spomínať na letné večery, kedy ste si s rodinou a priateľmi pochutnali na vlastnoručne pripravenej pizze pod holým nebom. Buďte pripravení, jar je tu a s ňou aj sezóna pizze v plnej paráde!

Tags : pizza pec