close
Spálne

4 chyby pri zariaďovaní spálne, ktoré vás nenechajú spať

manzelska-postel-calunena-siva

Stáva sa vám, že sa občas v noci prebudíte a už nemôžete zaspať? Možno je to tým, že ste pri zariaďovaní svojej spálne niekde urobili chybu. Trendy moderného bývania sa neustále menia a prispôsobovanie sa im nemusí byť lacnou záležitosťou. No aj s menším peňažným obnosom dokážete vykúzliť štýlovú a útulnú spálňu.

Hlavné je vedieť, čo s čím funguje a aká je ideálna kombinácia nábytku či vecí, ktoré vás pri oddychu obklopujú. Poďte sa s nami pozrieť na 4 hlavné chyby, ktorých sa dopúšťame pri zariaďovaní spálne.

Kombinujeme nekombinovateľné 

Harmonickú atmosféru spálne určite nevytvoríme, ak skombinujeme rôzne štýly a farby, ktoré sa k sebe nehodia. Z miestnosti, ktorá by mala slúžiť na dokonalý relax naopak vytvoríme miesto plné chaosu, kde nič neladí. Ideálne je preto, ak si nájdete čas a naštudujete si, aké štýly existujú a vyberiete si jeden z nich.

Dôležité je tiež, aby ste si vybrali konkrétnu farbu, ktorej budete prispôsobovať všetko ostatné. Ak sa rozhodnete pre tmavú manželskú posteľ, vyberte si aj tmavší nočný stolík. Všetko musí do seba zapadať ako puzzle.

 

posteľ z masívu dub
Páči sa vám dizajnová posteľ Massive?

Vyberáme si lacnú a nekvalitnú posteľ 

Kvalitná manželská posteľ je alfou a omegou každej spálne. Často sa stáva, že pri jej výbere zohľadňujeme ako hlavné kritérium cenu, avšak kvalita ide bokom. Dôležité je, všímať si materiál, z akého je posteľ vyrobená.

Ak sa rozhodnete zainvestovať, vyberte si posteľ z masívu. Je síce ťažšia a drahšia ako postele z iných a lacnejších materiálov, no máte vystarané na naozaj dlhé obdobie. Lacné postele sú často náchylné sa po veľmi krátkom čase opotrebovať. Preto, ak nechcete po čase kupovať ďalšiu, zvoľte rokmi overenú kvalitu.

 

nocná stolík antracit drevo
Zaujal vás dizajnový nočný stolík Shayla?

Posteľ umiestňujeme nesprávne 

Kvalita a zdravie nášho spánku sú závislé aj od umiestnenia postele. To v akej pohode prežijeme deň, závisí do veľkej miery od toho, ako sme sa vyspali. Vznikli preto základné pravidlá, ktoré poznáme pod názvom “feng šuej”.

Podľa týchto pravidiel by ste mali mať k manželskej posteli prístup z oboch strán. Neumiestňujte ju priamo pod okná, pretože vás môže rušiť svetlo či obťažovať prievan.

Zo spálne robíme skladisko

Často sa stáva, že okrem manželskej postele, nočných stolíkov a iného nábytku nám v spálni robí spoločnosť sušiak či rôzne krabice. Spálňa je miesto, ktoré by malo slúžiť predovšetkým na oddych, preto by sme ju nemali zbytočne prepĺňať.

dizajnový stolík z masívu
Zaujala vás dizajnová konzola Fringe?

Nič nepokazíte, ak posteli umiestníte praktický toaletný stolík, ktorý ženám poskytne miesto na šminky a šperky. Šetrite priestorom a umiestnite do neho len to, čo naozaj potrebujete.

Chýb, ktorých sa dopúšťame pri zariaďovaní spálne je samozrejme oveľa viac. Asi najdôležitejšie je, aby sme ju zariaďovali s citom a určitou striedmosťou. Spálňa sa nám tak odvďačí pokojnou atmosférou a po zobudení sa v nej budeme cítiť ako znovuzrodení.