close
Obývačky

5 vecí, ktoré by ste mali vždy urobiť pred zariaďovaním obývačky

dizajnova-sedacka-s-otomanom-ansley-tmavomodry-zamat—prava-005

Staviate nový dom, plánujete rekonštrukciu alebo len máte doma manželku, ktorej každé premeriavanie miestnosti musíte predýchať, pretože viete, že budete musieť vŕtať, búrať či presúvať?

Nebojte sa zmeny a zariaďte si svoju obývačku tak, aby ste sa v nej predovšetkým vy cítili čo najlepšie. Prinášame vám 5 tipov na to, čo nezabudnúť zvážiť ešte pred tým, než sa do toho pustíte.

1. Merajte a plánujte

K prvému kroku patrí meter, papier a ceruzka. Svoju obývačku premerajte, všetky údaje si zapíšte a zakreslite si pôdorys miestnosti z vyznačenými oknami, dverami či kúrením. Ak sa vám zdá, že vaša obývačka má príliš veľa stien, málo okien alebo nevyhovujúcu farbu podlahy, netrápte manžela a oslovte včas majstrov, ktorí vám ju profesionálne prestavajú podľa vašich želaní.

Set drevených konferenčných stolíkov
Zaujala vás sada okrúhlych konferenčných stolíkov Kiana?

2. Nájdite nábytku miesto 

Tento krok úzko súvisí s prvým. Pokiaľ máte všetko premerané, premyslite si vopred, kde by sa čo malo nachádzať. Začnite od toho najdôležitejšieho a najväčšieho a postupne prejdite k tým kusom nábytku, ktoré v prípade potreby oželiete.

drevená komoda z masívu
Zaujala vás komoda Allen Home?

Túžite po veľkom gauči? Načrtnite si nielen vo vašej fantázii, kde a aký veľký priestor vám zaberie. Nevynechajte nič, myslite na to, kde sa bude nachádzať komoda pod televízor a aký tvar by mal mať konferenčný stolík. Aktuálnym hitom sú okrúhle konferenčné stolíky, ktoré sa dokonale hodia ku každému typu a veľkosti sedačky.

3. Výber materiálov a farieb 

Už dávno neplatí, že všetko so všetkým musí ladiť a my hovoríme áno odvážnym. No neexperimentujte až príliš a dbajte na to, že vo vašej obývačke by mali prevládať maximálne tri farby a použité materiály by k sebe mali mať aspoň trošku blízko. Komoda pod televízor, knižnica či vitrína z masívneho dreva a okrúhle konferenčné stolíky a lampy s industriálnym nádychom sa budú skvelo dopĺňať.

 

sklenený konferenčný stôl
Zaujal vás konferenčný stolík Rococo?

4. Prieskum trhu 

Pokiaľ už máte ako takú predstavu o tom, ako bude vaša nová obývačka vyzerať, naštartujte vaše notebooky alebo vyrazte do obchodov a spravte si prieskum toho, kde sa oplatí nakúpiť. Vyhnite sa bezhlavému vkladaniu vecí do košíkov, nábytok si vopred obzrite, predstavujte si, ako bude u vás doma vyzerať a až tak nakupujte.

5. Kto vám s tým pomôže?

V poslednom kroku si ešte pred kúpou premyslite, kto vám veľký nový gauč vynesie do bytu a či sa tá komoda pod televízor dokáže sama zložiť. Pokiaľ si všetko vopred naplánujete a rozvrhnete, pôjde vám to od ruky a bez stratených nervov.

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response