close
Jedáleň a kuchyňaKuchyňa

Najlepšie typy stolov pre malé priestory

dizajnovy-jedalensky-stol-aakil-300-cm (1)

Bývate v menšom byte, garsónke alebo v dome, kde miestnosti ponúkajú malo priestoru? Nevadí. Zariaďovanie malého priestoru je nielen výzvou, ale aj poriadnou zábavou. Bez stola sa nezaobíde žiadna izba. Zistite, ako sa stať minimalistami s našimi užitočnými tipmi.

Menej je niekedy viac, nezabúdajte na to. Hoci vás malé miestnosti môžu obmedzovať a nedokážete si ich zariadiť vo veľkom štýle, svetlými farbami a štýlovými doplnkami z nich viete spraviť útulné interiéry.

Najväčším problémom väčšinou býva umiestnenie stola, ktorý potrebujeme pri jedení a posedení s rodinou či priateľmi. Ak nemáte jedáleň, jeho umiestnenie v kuchyni predstavuje základ. A tu často narážame na veľký problém, ktorým býva malá miestnosť.

Stôl do kuchyne pre menšie interiéry 

Stôl do kuchyne by mal byť v prvom rade praktický, dostatočne veľký a, samozrejme, oku lahodiaci so zvyškom miestnosti. Vhodnou voľbou sú okrúhle stoly, ktoré sa dokážu stať stredobodom pozornosti a vďaka svojim kompaktným veľkostiam nezaberú veľa priestoru.

okrúhly antracitový stôl
Páči sa vám OKRÚHLY JEDÁLENSKÝ STÔL MALAIKA?

Ak musíte šetriť priestor čo najviac, rozkladací stôl do kuchyne bude pre vás ten pravý. Ideálny je pre menšie izby a vďaka možnosti zloženia a opätovného rozloženia bude počas návštevy hostí perfektným spoločníkom.

Minimalistický priestor s barovým stolom

Učaroval vám minimalistický štýl? Niet sa čomu čudovať, čisté línie dokážu každú domácnosť poriadne oslobodiť. Pri zariaďovaní bývania myslite aj na barový stôl, ktorý prinesie do domova jednoduchý a moderný vzhľad v jednom.

Zaujal vás BAROVÝ STÔL NADIDA?

Okrem typicky okrúhlych barových stolov v mramorovom alebo drevenom vzhľade, majú svoje čaro aj hranaté z mangového alebo dubového dreva. Siahnuť môžete aj po extravagantnejších kúskoch s kovovou konštrukciu či lesklom prevedení.

Ak patríte medzi tých, ktorých kuchyňa je malá, zrejme si z nej nechcete uberať ďalší priestor. Príjemný priestor si dokážete vytvoriť aj pomocou vhodne rozloženého nábytku a stolom, ktorý nezaberie veľa miesta, ale dokáže interiér dokonale ozvláštniť.