close
Obývačky

Naši dizajnéri radia. Ako urobiť z obývačky miesto na relax? 

šedá-rohová-sedačka-estilofina

Obývačka je miesto, v ktorom trávime asi najviac času. Stretáva sa v nej celá rodina, pozeráme v nej náš obľúbený program v televízii, vítame v nej hostí, ktorí prišli na návštevu. Práve preto by sme pri jej zariaďovaní mali brať ohľad na to, aby sme sa v nej my či naši blízki cítili komfortne a zároveň aby nám poskytovala všetko, čo od tohto priestoru očakávame. Vyzerá to na prvý pohľad celkom jednoducho, no zariadiť si obývačku práve podľa týchto kritérií môže byť niekedy naozaj náročné. Na čo teda nezabudnúť, ak z tejto izby chceme vytvoriť miesto na relax? Poradíme vám!

Rohová či rozťahovacia sedačka sú srdcom obývačky

Určite budete súhlasiť s tým, že rohová sedačka či rozťahovacia pohovka je srdcom obývačky. Preto by ste pri ich výbere mali zvážiť niekoľko vecí, aby sa naozaj tento prvok nábytku premenil na pohodlné miesto na ktorom budete relaxovať alebo si prečítate dobrú knihu. Keďže rohovú sedačku alebo rozťahovaciu pohovku nemeníme každý rok, musíte dobre prehodnotiť jej farbu ale aj materiál. Pre optické zväčšenie miestnosti siahnite po svetlejších farbách, ak však máte miestnosť dostatočne veľkú, siahnite aj po tmavých či farebnejších prevedeniach. Nezabudnite ani na materiálové prevedenie.

 

sivá rohová sedačka
Zaujala vás sivá rohová sedačka Garry?

Ponuka rozťahovacích sedačiek a rohových sedačiek je široká, stačí si len vybrať!

K dispozícii máte niekoľko možností, ktoré vám ponúka trh. Vybrať si môžete látkovú rohovú sedačku alebo rozťahovaciu pohovku, no pre tých, ktorým tento materiál nevyhovuje sú k dispozícii aj kožené či čalúnené prevedenia sedačiek. Tu však musíte brať do úvahy to, akým spôsobom sa o ne budete starať – najmä pri čalúnení, ktoré je náchylné na rôzne fľaky alebo prach. Ak sa vám však stane malá nehoda a vy rozlejete na vašu rohovú sedačku či rozťahovaciu pohovku čaj, nezúfajte, jednoducho ju utrite suchou handričkou a váš problém by mal byť v okamihu vyriešený.

 

Dekorácie spravia z obývačky dokonalú miestnosť na relax

Aby vaša rohová sedačka či rozťahovacia pohovka dobre zapadla do priestoru a bola súčasťou vysnívaného miesta na relax, nemali by ste zabudnúť aj na ostatné doplnky do bytu alebo domu a nábytok, ktoré dotvoria celkovú koncepciu izby a premenia ju na bezstresové a upokojujúce miesto vhodné na oddych.

Vyberte si správnu farbu. K relaxačnému miestu bezpochyby patrí neutrálne farebné prevedenie, ktoré nie je rušivé. Môžete preto vrstviť niekoľko krémových odtieňov v celej miestnosti. Napríklad si zvolíte jeden odtieň na stenu, druhý na rozťahovaciu pohovku alebo rohovú sedačku, iný na vankúše a podobne. Teplé tóny či jednoduchá šedá farba dodajú vašej obývačke sofistikovaný nádych.

 

sivá rozkladacia pohovka
Pozrite si rozkladaciu sedačku Halle

Vankúše na rohovej sedačke alebo rozťahovacej pohovke zútulnia priestor

 

Pohodlie a prvok intímnej atmosféry dodajú vašej obývačke aj doplnky, a to najmä vankúše, ktoré si na rozťahovaciu pohovku či rohovú sedačku môžete uložiť. Rôzne textúry či materiálové prevedenie vankúšov dokážu spraviť z vášho nábytku doslova zázrak a zároveň váš priestor zútulniť. Môžete ich na seba vrstviť tak, aby ste v jednom rade mali látkové, zamatové či hodvábne vankúše a zároveň kontrastné textúry či farby. Vďaka tomu bude vaša rozťahovacia pohovka či rohová sedačka pôsobiť atraktívnejšie a vy sa budete môcť ponoriť do tohto príjemného miesta  po náročnom pracovnom dni.

Rastliny dodajú vašej obývačke pokoj

Útulnosť a pocit pohodlia dodá vašej obývačke aj izbová rastlina. Ak vám to veľkosť priestoru dovolí, siahnite po vysokej zelenej rastline, ak nie, k dispozícii máte široký výber menších rastlín. Vytvorenie spojenia s prírodou vo vašej obývacej izbe okamžite navodí pocit pokoja, preto sú rastliny výborným doplnkom, ako ho dosiahnuť.

Napokon, nezabudnite ani na svetlo, ktoré vašu obývaciu izbu premení na teplé a pokojné miesto. Ak vám to situácia dovoľuje, odhrňte závesy a nechajte teplo lúčov pôsobiť na vašu psychickú pohodu.

Zariaďte si obývačku tak, aby vám priniesla pocit pohody, relaxu a najmä vytúženého domova. Rozťahovacia pohovka či rohová sedačka vám to umožní, no jej správny výber je naozaj dôležitý. Zastavte sa v e-shope Estilofina pozrite si našu aktuálnu ponuku, z ktorej si určite niečo vyberiete. Máme pre vás množstvo materiálov, farieb a dizajnových prevedení týchto obľúbených kusov nábytku, preto váš vysnívaný relax s nami môžete mať doma hneď, keď sa preň rozhodnete.