close
Obývačky

Ako vyzerá spálňa v štýle BOHO? Poďte sa s nami prejsť do sveta kreativity a nespútanej slobody.

Fireplace in boho bedroom interior

Ako vyzerá spálňa pravých bohémov? Možno vás pri tejto otázke prepadne pocit nespútanosti či ľahkosti, no zároveň invenčnej kreativity. Bohémsky život si vyžaduje nielen neustálu akciu a dobrodružstvo, ale aj výrazný zmysel pre estetiku.

Duša bohéma sa nerada obmedzuje a často pôsobí priam bláznivo. Ak ste sa pri týchto riadkoch preniesli ďaleko preč od všednosti a striktných pravidiel, inšpirujte sa spolu s nami! Dizajnéri obchodu s nábytkom Estilofina si pre vás pripravili niekoľko tipov ako zariadiť spálňu v štýle BOHO.

Všetko len nie priemernosť 

Ak sa rozhodnete zariadiť si spálňu v štýle Boho, rozhodnete sa odkryť veľa zo svojho vnútra a prezentovať svoj voľnomyšlienkársky prístup k životu. Žiť bohémskym životom nepochybne znamená vyhýbať sa priemernosti a konvenciám.

Ale čo ak si bohémske duše porozumejú natoľko, že sa rozhodnú pre spoločné zdieľanie svojho bláznivého prístupu k životu? Jednoducho si založia svoje vysnímavé hniezdočko lásky, plné pocitu slobody a tvorivého neporiadku. Našli ste sa v tomto aj vy?

Zaujal vás KONFERENČNÝ STOLÍK AIMILIOS?

Relaxujte kráľovsky a štýlovo 

Ak áno, tak by vo vašej spálni nemala chýbať manželská posteľ s veľkým počtom farebných vankúšikov, látkové záclony hrajúce etnickými farbami a mnoho doplnkov z prírodných materiálov. Manželskú posteľ si môžete vyzdobiť látkovým baldachýnom, ktorý je typickým prvkom Boho štýlu.

Natiahnutý cez celú jej dĺžku a doplnený bočnými závesmi z nej robí priam kráľovské miesto na oddych a relaxáciu. O niečo skromnejšiu ale o to praktickejšiu verziu môžete dosiahnuť, ak pripevníte kupolu so vzdušnej tkaniny k opierke hlavy.

Drevená komoda z masívu  do tohto koloritu dokonale zapadne a spolu s ostatným poctivým dreveným nábytkom spoluvytvára kreatívny neporiadok. Ak preferujete uhladenosť a minimalizmus,  štýl Boho vás pravdepodobne neosloví.

Tento štýl milujú ľudia, ktorí sú tvoriví a majú radi ručnú prácu. Veľa látky a množstvo jasných etnických farieb či obrazov vám dodajú pocit, ako keby všetko okolo vás pochádzalo z celého sveta.

Zaujala vás DIZAJNOVÁ SEDAČKA S OTOMANOM ANSLEY SVETLOSIVÁ

Rastlín nikdy nie je dosť!

Bohém miluje vôňu dreva a zelene. Hoci je spálňa v štýle Boho miestom nespútaných farieb, všetko v nej musí pôsobiť veľmi prirodzene, harmonicky a útulne. Spálňa má byť oázou pokoja a miestom na úplný relax.

V štýle Boho to platí minimálne dvojnásobne. Ak vás tento nekonvenčný štýl oslovuje, drevenú komodu z masívu môžete kombinovať s ratanovými či prútenými doplnkami.

Nikdy nič nepokazíte použitím rôznych druhov exoticky farebných textílií s geometrickými vzormi. Celkovú atmosféru spálne v štýle Boho dotvoríte voňavými živými kvetmi. Nechajte sa uniesť do sveta žiarivých farieb, nespútanej energie a slobodnej kreativity.