close
Pracovňa

Ako zariadiť kanceláriu? Tu je zopár tipov pre vás

dizajnovy-rohovy-pisaci-stol-boss-180-cm-dub

Dobre zariadená kancelária by mala byť miestom pre vaše kreatívne nápady a odvážne vízie. Naštartovať kreativitu môže nejaký čas trvať, no v inšpiratívnych a pekných priestoroch ide všetko ľahšie. Ako si zariadiť kanceláriu, v ktorej vám pôjde práca od ruky? Pozrite sa spolu s nami na čo by ste mali pri zariaďovaní myslieť.

Písací stôl a kancelárska stolička sú základom

V prvom rade je dôležité zamyslieť sa nad tým, aký charakter má vaša firma a čo ju vystihuje. Možno to znie ako samozrejmosť,  no iné je zariadiť priestory softvérovej spoločnosti a inak bude vyzerať priestor advokátskej kancelárie.

Ak už ide o akúkoľvek firmu, jedno je vždy isté. Kvalitný písací stôl a pohodlná kancelárska stolička je základom pre efektívnu prácu odhliadnuc od toho, o akú profesijnú oblasť ide.

čierny, sklenený kancelársky stôl
Zaujal vás čierny kancelársky stôl Atelier?

Myslite na atmosféru 

Dôležitá je tiež dispozícia samotnej kancelárie, pretože jej zariadenie treba prispôsobiť účelu, tvaru a veľkosti priestoru. Nemenej dôležité je zamyslieť sa nad tým, koľko ľudí bude v kancelárii pracovať.

Na všeobecnú atmosféru kancelárskych priestorov má nepochybne veľký vplyv aj to, či sú dostatočne presvetlené prirodzeným svetlom. Nie vždy je to ale možné, preto je dobré, ak ho v istých prípadoch nahradíme dostatočným umelým osvetlením, ktoré nesmie unavovať.

Správna pozícia stolov a nábytku záleží od toho, ako sú zachované prirodzené komunikačné zóny. Kancelársky nábytok by mal vynikať predovšetkým funkčnosťou a kvalitou, no nesmieme zabúdať ani na dizajn. Zladiť ho s celkovým vzhľadom interiéru by malo byť samozrejmosťou.

Dôležitý je komfort, aj funkčnosť

Na kancelárskej stoličke za kancelárskym stolom zvykneme tráviť najviac času, preto by sme ich výberu mali venovať špeciálnu pozornosť.

Plocha kancelárskeho stolu by mala byť dostatočne veľká nielen pre monitor a klávesnicu, ale aj pre ďalšie pracovné pomôcky.  Vhodný je preto širší písací stôl. Monitor tak bude od vašich očí ďalej, za čo sa vám určite poďakujú.

Snáď ešte dôležitejším nábytkom je kancelárska stolička, na ktorej sa musíme cítiť pohodlne. To ako pri práci sedíme, ovplyvňuje aj naše zdravie a tiež pracovný výkon. Medzi obrovským výberom kancelárskych stoličiek nájdete aj také, ktoré dbajú na ergonómiu vášho tela o čosi viac.

čierna koženková kancelárska stolička
Zaujala vás kancelárska stolička Natalija

Nezabúdajte ani na malé drobnosti, ktoré váš pracovný priestor dokonale zútulnia a budete sa tam cítiť dobre nielen vy, ale aj vaši klienti či pracovní partneri.

Tak teda, hor sa s chuťou do práce a zariaďovaní kancelárie snov. Pozrite si ponuku kancelárskeho nábytku na našom e-shope Estilofina.

 

Tags : kancelárska stoličkakancelárske stoly