close
Záhrada

3,2,1 – začína grilovacia sezóna. Pripravte sa na ňu u vás doma

Young men roasting barbecue on grill in cottage countryside.

Vonku nás konečne hladia teplé lúče, ktoré sú predzvesťou dlhých príjemných večerov. Záhrady a terasy ožívajú, čerstvo pokosené trávniky rozvoniavajú a my sme už vytiahli záhradný nábytok zo svojej zimnej skrýše.  Grily plné dobrého jedla zažívajú po dlhých mesiacoch svoj comeback. Ako dosiahnuť, aby vaša grilovačka nebola len jednou z mnohých, ale stala sa výnimočným zážitkom?

Tajomstvom je netradičná atmosféra

Zorganizujte grilovanie vo večerných hodinách. Rozsvieťte lampáše, fakle alebo aj bezpečné prenosné ohniská. To dodá celej grilovačke nádych luxusu a jedinečnosti. Myslite aj na pohodlné sedenie, kvalitný záhradný jedálenský stôl, stoličky či spoločenské hry, ktoré zabavia hostí (a najmä deti) počas prípravy.

Pripravte originálne jedlo 

Azda to najdôležitejšie, čo si každý z grilovačky odnesie v spomienkach, je jedlo. Nebojte sa očariť hostí niečím novým, čo ste im ešte nepripravili. Klobásky a špekačky už poznajú, preto vyskúšajte nové a originálne recepty. V kvalitnom grile môžete pripraviť chlieb, žemle, dokonca aj pizzu!

Ak je vaša záhradná párty o niečo početnejšia, dôležité je, aby mal každý svoj priestor. Zvoľte preto väčší záhradný jedálenský stôl, ku ktorému sa vaši hostia usadia bez problémov a celý večer sa u vás budú cítiť komfortne.

 drevený záhradný jedálenský stôl
Zaujal vás DIZAJNOVÝ ZÁHRADNÝ STÔL GAZELLE?

 

Za dobrou večerou sladká bodka!

Vedeli ste, že na grile pripravíte aj chutné dezerty? Ak chcete rodinu či priateľov prekvapiť, prichystajte im na grile sladké dobroty, ktoré určite ešte nikdy neochutnali. Kam ale poukladať všetky ingrediencie tak, aby ste ich mali po ruke?  Malý pomocný stolík ku grilu príde v tejto situácii vhod každému grilmajstrovi.

Nezabúdajte na pitný režim 

Ako zaistiť to najlepšie osvieženie? Pripravte domáce limonády. Do veľkých džbánov s vodou vložte kocky ľadu so zamrazeným bobuľovým ovocím alebo lístočkami mäty. Limonády ozdobte plátkami citrusového ovocia, hroznom a čučoriedkami či nastrúhaným zázvorom. Váš záhradný jedálenský stôl sa tak môže pod dobrotami len tak prehýbať.

 

záhradná jedálenská stolička
Zaujala vás  SIVÁ DIZAJNOVÁ JEDÁLENSKÁ STOLIČKA ERIKA

Nenechajte odísť hostí bez suveníru 

Príprava grilovačky síce predstavuje veľa práce, no trochu času na prípravu malých pozorností si určite nájdite. Hostí potešia recepty, ktoré ste pri grilovaní použili, koláčik v škatuľke alebo domáca grilovacia zmes v papierových vrecúškach.

Grilovačka nemusí byť len o dyme, klobáskach, pive a hlasnej hudbe. Môže byť nezabudnuteľným a zaujímavým zážitkom, z ktorého budú vaši priatelia milo prekvapení. Kvalitný záhradný jedálenský stôl a pohodlné záhradné jedálenské stoličky okúzľujúcu atmosféru len podčiarknu.