close
Pracovňa

Nábytok do pracovne – ako zvýšiť svoj pracovný výkon?

Kancelárska stolička Boss Vintage

Kancelársky nábytok patrí medzi sortiment, ktorý najčastejšie zaujíma podnikateľov. Keďže sa kupuje do pracovne, a nie do domácnosti, je to možno jeden z hlavných dôvodov, prečo mu väčšina ľudí nevenuje dostatočnú pozornosť. Správny nábytok do pracovne je dôležitý aj pre váš pracovný výkon!

Pohodlie a praktickosť by mali byť základ

Nábytok do pracovne musí spĺňať niekoľko dôležitých kritérií. Prvým je, že každý kancelársky nábytok bez ohľad na značku alebo výrobcu (či už je to Ikea, Mobelix alebo nábytok na mieru od stolára) musí byť navrhnutý ergonomicky aj pre dlhodobú prácu. Pracovné stoly, stoličky, kreslá, skrine aj kontajnery sa musia dať dobre ovládať a musia „padnúť“ do ruky.

Druhým nemenej dôležitým faktorom pri výbere by mala byť kvalita spracovania a pevnosť nábytku. Zabudnite na lacné čínske drevotrieskové dosky alebo imitácie. Jedine nábytok vyrobený z kvalitného materiálu, ktorý je stabilný, dobre opracovaný a pevný, môže poskytnúť potrebné pohodlie a úžitkovú hodnotu.

Tretím kritériom pre správny výber by mala byť účelnosť pre prácu. Inak treba vyberať nábytok do domácej pracovne a inak nábytok do kancelárie riaditeľa. Ak trávite väčšinu času pri práci s počítačom, venujte najväčšiu pozornosť výberu správneho stolíka, ktorý bude pre prácu s počítačom plne vyhovovať tvarom aj vybavením.

kancelársky stôl z masívu
Zaujal vás LUXUSNÝ KANCELÁRSKY STÔL ISLAND?

Má štýl nábytku vplyv na pracovnú efektivitu?

Aby sa vám príjemne a produktívne pracovalo, musí vám vybavenie a zariadenie vašej pracovne čo najviac vyhovovať aj z hľadiska dizajnu. Aj preto je odpoveď na danú otázku jednoduchá. Štýl nábytku má vplyv na pracovnú efektivitu a podľa toho sa treba aj zariadiť.

Luxusný a exkluzívny kancelársky nábytok ponúka veľký výber štýlov, materiálov a tvarov. Bez ohľadu na to, či sa vám páčia viac stoly z masívneho dreva alebo dizajnové stoly. V kombinácii skla a lešteného kovu si môžete vybrať kancelárske a písacie stoly presne podľa svojho vkusu.

V ponuke eshopov aj klasických kamenných obchodov nájdete kompletné kancelárske zostavy nábytku, prípadne sektorový nábytok do pracovne, z ktorého si môžete vybrať presne len to, čo naozaj potrebujete. Štýlový a moderný nábytok do pracovne dopĺňajú samozrejme aj kancelárske stoličky.

Vzhľadom na čas strávený sedením v práci by ste mali venovať výberu stoličky či kresla maximálnu pozornosť – odporúčame polohovateľné stoličky s čo najviac možným nastavením sedadla, operadla a protiváhy. Zo širokej ponuky rôznych modelov si určite vyberiete!

Moderná kancelária, alebo domáca pracovňa? Prečítajte si náš ďalší článok a zistite ako zariadiť váš pracovný kútik moderne a zároveň na vysokej  úrovni  komfortu.

Tags : designpracovňa