close
Obývačky

Prečo zahaliť váš interiér do modrej? Nechajte sa obklopiť vzdušnou, no tiež tajomnou farbou

adam-winger-t4oVP2xFMJ8-unsplash

Interiér vo vzdušnej alebo tajomnej modrej? Prečo nie. Ak hľadáte správne dôvody na to, ako zahrnúť svoju domácnosť sviežiou modrou farbou, v tomto článku ich určite nájdete.

Využiteľných odtieňov modrej je skutočne obrovské množstvo nielen vo svete módy, ale aj v oblasti interiérového dizajnu. Ich správna kombinácia pôsobí upokojujúco, no zároveň veľmi moderne a nadčasovo.

Upokojujúca svetlo modrá a tajomná tmavomodrá

Je všeobecne známe, že z psychologického hľadiska pôsobí modrá farba na ľudskú psychiku upokojujúco. Skvelo sa preto hodí do detských izieb či domácich kancelárií. V svetlo modrej pracovni sa dokážete lepšie sústrediť na prácu a usporiadať si myšlienky.

Táto nebeská farba však dokonale vynikne aj v spálni či v obývacej izbe. Úplne ideálna je pre malé miestnosti, v ktorých chcete dosiahnuť pocit vzdušnosti.

Na druhej strane, pomocou tmavomodrej môžete vytvoriť zvláštnu, až tajomnú atmosféru. Ak chcete, aby vaša obývačka pôsobila veľkolepo, zariaďte ju nábytkom v sýtomodrých farbách, ktoré jej dodajú priam kráľovskú atmosféru.

Modrá rozkladacia sedačka, s čím ju kombinovať?

Modrá rozkladacia sedačka dokonale vynikne v odtieňoch hlbokého oceánu. Vždy, keď si na ňu sadnete, pohltí vás pocit honosnosti. Jej výhodou je, že ju môžete kombinovať s čiernymi alebo bielymi doplnkami rôznymi spôsobmi.

kráľovská modrá dvojsedačka
Zaujala vás MODRÁ ROZKLADACIA POHOVKA DANNIELL?

Modrá farba rovnako úžasne ladí s prírodným drevom. Ak si myslíte, že nemáte dokonalé cítenie pre farebné kombinácie, nevadí. S touto jednoducho trafíte vždy!

Modrú rozkladaciu sedačku môžete tiež skombinovať s modrou taburetkou, čo vám poskytne väčší priestor na sedenie a vytvoríte tak sviežu oázu oddychu.

Ak chcete dosiahnuť, aby vaša obývačka dýchala luxusným štýlom a určitou exkluzivitou, zariaďte ju striebornými alebo zlatými doplnkami, ktoré v kombinácii s modrou vyniknú ešte viac, než s inými farbami.

Prekonajte mýty 

Modrá krásne zažiari aj v populárnom minimalistickom škandinávskom štýle. Určite nešliapnete vedľa, ak zvolíte výraznejšie štruktúry. Ak sa vám však nechce do veľkých zmien, siahnite po jemných pastelových odtieňoch, ktoré môžete doplniť zlatými dekormi.

tmavomodrá zamatová taburetka
Páči sa vám MODRÁ TABURETKA ROCOCO?

Mýty o tom, že modrá farba pôsobí chladne, zaručene prekonáte, ak ju zjemníte pomocou mäkkých a teplých textílií. Modrá rozkladacia sedačka a modrá taburetka do obývačky z obľúbeného semišového materiálu budú v presvetlenom minimalistickom interiéri doslova žiariť.

Nechajte sa uniesť nadčasovou a univerzálnou modrou do sveta neobmedzenej fantázie a kontrastov, ktoré k sebe paradoxne ladia. Vyskladajte si modré kráľovstvo.

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response