close
Jedáleň a kuchyňa

Pripravte sa na Štedrý večer v predstihu! Máme pre vás 5 tipov, ako vyzdobiť štedrovečerný stôl

štedrovečerný stôl

Žiarivá atmosféra a vianočné dobroty, ktoré rozvoniavajú celou domácnosťou. Bohato prestretý štedrovečerný stôl k Vianociam jednoducho patrí. Ako ho vyzdobiť a vytvoriť tak jedinečné chvíle? Prinášame vám 5 tipov, ako potešiť vašich najbližších krásnou sviatočnou výzdobou.

Inšpirujte sa prírodou

Centrom každej kuchyne či jedálne je nepochybne jedálenský stôl doplnený o jedálenské stoličky.

Veľmi obľúbené sú dnes masívne jedálenské stoly, ktoré poskytujú vysokú kvalitu, jednoduchú údržbu a dlhú životnosť.

Môžete nimi dosiahnuť povestné teplo domova a znásobiť tak atmosféru sviatočných okamihov. Sú skvelou voľbou pre každého, kto má rád vôňu prírody a tradičnejší štýl.

Drevený jedálenský stôl sa dá úžasne kombinovať s ostatnými typmi materiálov, akými sú kov alebo sklo. To ponúka viacero možností, ako ho vyzdobiť.

Myslite na detaily

V priebehu Štedrého večera príde na stôl hneď niekoľko rôznych chodov, preto by ste tomu mali prispôsobiť aj dekorácie. Usporiadajte ich symetricky a tak, aby vytvárali jasnú štruktúru. Tým dosiahnete, že na vašich hostí budú pôsobiť harmonicky a tí sa v pokoji sústredia na lahodné sviatočné chute.

Stavte na nadčasové prírodné materiály

Dlhodobejším trendom je využívať prírodné materiály z obnoviteľných zdrojov všade tam, kde sa to len dá. Tomu sa snažia prispôsobovať aj výrobcovia vianočnej dekorácie a plasty postupne nahrádzajú sklenené, drevené či kovové ozdoby.

Jedálenský stôl môžete vyzdobiť zväzkami ihličia ovešaného malými šiškami alebo kolieskami sušeného ovocia, ktoré umiestnite medzi poháre a taniere. Použite voňavé sviečky v prírodných farbách, ktoré umiestnite do kovových svietnikov. Tie sa postarajú nielen o podmanivú vôňu, ale aj o magické sviatočné osvetlenie.

masívny jedálenský drevený stôl - dub
Páči sa vám DREVENÝ JEDÁLENSKÝ STÔL GIULIANA?

Vytvorte dostatok miesta za jedálenským stolom

Základom Štedrého večera je náležitý komfort, dostatok miesta a príjemný harmonický dojem, ktorý ostane v hlavách vašich blízkych ešte dlho po ňom.

Myslite preto na každú maličkosť. Za masívnym jedálenským stolom ozdobeným prírodnými doplnkami krásne vyniknú drevené jedálenské stoličky, ktoré pôsobia hrejivým dojmom a do vianočnej atmosféry tak dokonalo zapadnú.

Ak na Štedrý večer čakáte väčší počet hostí, príjemne ich prekvapíte pozvánkami, ktoré im v predstihu rozpošlete. Zaručene ich očaríte ešte viac, ak ich zladíte do rovnakého štýlu aký bude mať váš vianočný stôl.

Zlaďte farby

Dajte si záležať na tom, aby ste v rámci zdobenia a celkovej atmosféry vianočného stola použili maximálne dve farby, poprípade ich odtiene.  Dosiahnete tak dojem elegancie, ktorý sa k vianočnému menu hodí rozhodne viac, než disharmonicky pôsobiaca zmes rôznych farieb.

drevená jedálenská stolička
Zaujala vás DREVENÁ JEDÁLENSKÁ STOLIČKA LAS PALMAS?

K drevenému nábytku sa najviac hodia zemité prírodné farby, akými sú hnedá či tmavozelená, no tiež sviatočná biela. Pokiaľ ide drevené jedálenské stoličky, tie vždy krásne vyniknú aj bez doplnkov, ktoré by mohli hostí obmedzovať v pohybe.

Zdobenie štedrovečerného stola dokáže byť poriadnou výzvou. S trochou predstavivosti to však určite zvládnete a vytvoríte tak neopakovateľnú sviatočnú atmosféru.

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response