close
Jedáleň a kuchyňa

Jesenná atmosféra vo vašej jedálni

libby-penner-4CnaFQRDI0A-unsplash

Jeseň je obdobím, kedy sa mnoho z nás po bujarom lete ukľudní a venuje viac času svojim blízkym. Príjemné stretnutia pri dobrom jedle sa z exteriérov presúvajú do teplých interiérov zaliatych rodinnou pohodou a priateľskou atmosférou.

Hoci nie sú jedálne nevyhnutnou časťou domu, svoje opodstatnenie majú hlavne pri oslavách, hostinách a viacpočetných stretnutiach. Ako zariadiť jedáleň tak, aby sa vaši hostia u vás cítili príjemne? Prinášame vám zopár tipov, ako vdýchnuť do vašej jedálne tú pravú jesennú atmosféru.

V dizajnovej jedálni chutí lepšie!

Hovorí sa, že jeme aj očami. Platí to ako o samotnom jedle, tak aj o priestore, kde sa servíruje. Nikto predsa netúži po obede v zaprášenej či špinavej jedálni, kde nič spolu neladí a nábytok sa pomaly rozpadáva. V jedálni, ktorá je štýlová a cítime sa v nej príjemne si naše chuťové poháriky prídu predsa len viac na svoje.

drevená jedálenská stolička
Zaujala vás DREVENÁ JEDÁLENSKÁ STOLIČKA DESMOND SHEESHAM?

Na veľkosti záleží

Pri zariaďovaní novej jedálne je veľmi dôležitým parametrom veľkosť samotného priestoru. Je to úplný základ, od ktorého sa odvíja všetko ostatné. Ak máte dostatočne veľkú miestnosť, vyhrali ste, pretože sa pri zariaďovaní a výbere nábytku nemusíte nijako obmedzovať.

Bez výčitiek si tak môžete dopriať veľký jedálenský stôl z masívu, za ktorý sa posadí aj väčší počet ľudí. Svoju fantáziu môžete naplno nechať pracovať aj pri doplnkoch a zariadiť tak priestor obrazmi väčšieho formátu či vyššími rastlinami.

Ak na to máte priestor, do jedálne môžete umiestniť menšiu knižničku s pohodlnou sedačkou. Vytvoríte tak relaxačný kútik, kde ste si po dobrom obede vychutnáte rozčítanú knihu, alebo si len tak poleňošíte. 

K veľkému jedálenskému stolu z masívu doplňte kvalitné drevené jedálenské stoličky, ktoré poskytnú vašim hosťom dostatok pohodlia a priestoru. Navyše sú veľmi stabilné, ľahko udržiavateľné a majú dlhšiu životnosť.

masívny drevený stôl
Páči sa vám DREVENÝ JEDÁLENSKÝ STÔL THUNDER?

No aj v menšom priestore vykúzlite veľké veci

Väčšina domácností však nemá veľkú miestnosť navyše. Častokrát býva jedáleň spojená s kuchyňou či dokonca obývačkou. Ak takto máte riešenú tú vašu, nezúfajte. Aj v tomto prípade máte k dispozícií veľké množstvo riešení.

Dizajnovú jedáleň môžete vytvoriť aj v menšom priestore, tu si však musíte dávať väčší pozor na rozmery stola a jedálenských stoličiek.

Pre menšiu jedáleň sú vhodné rozkladacie jedálenské stoly z masívu, ktoré v prípade potreby jednoducho roztiahnete. Zároveň vám však počas bežných dní nebudú zaberať veľa miesta. Rovnako urobíte dobre, ak zvolíte okrúhly jedálenský stôl, ktorý vám pri menšom počte ľudí úplne postačí.

 

Najlepšou možnosťou však je zvoliť si kompletný jedálenský set, v ktorom sú všetky jeho súčasti dokonale zladené. Jedálenský stôl z masívu či drevené jedálenské stoličky nájdete v krásnych kombináciách, ktoré posilnia jesennú atmosféru vášho domova ešte viac.