close
Pracovňa

Pripravte svoj písací stôl na Vianoce

Písaci stôl na vianoce

Vianoce sú obdobím, kedy väčšina gazdiniek túži mať všetko perfektne upratané, vyzdobené, napečené. Aj keď sa pri predvianočných prípravách zameriavate predovšetkým na obývačku a kuchyňu, pozrite sa tento rok aj na svoju pracovňu. A pokiaľ ešte stále nemáte predstavu ako na to, radi vám poradíme.

 

Začnite triedením 

Tak ako pri šatníkoch, trochu pozornosti a nemilosrdného triedenia si zaslúži aj váš pracovný či písací stôl.

Na túto činnosť si vyčleňte dostatok času a hrnček obľúbenej kávy alebo čaju, triedenie tak pre vás bude príjemnejšou aktivitou, pri ktorej sa nemusíte zbytočne ponáhľať. Zásuvky po jednej vyberte a všetko, čo nepotrebujete, vyhoďte. Riaďte sa zdravým úsudkom, doklad o platbe v obchode s oblečením spred troch rokov už potrebovať skutočne nebudete. Zásuvky odporúčame rozdeliť podľa obsahu, ktorý v sebe ukrývajú, vo vašich dokumentoch budete mať oveľa lepší prehľad.

Rovnako postupujte aj pri upratovaní poličiek či skriniek. Skúste zhodnotiť napríklad aj to, či všetky dokumenty, ktoré skladujete, nie je efektívnejšie uložiť do pamäte vo vašom počítači či na externom disku. V pracovni, ktorej priestor nebude zahltený knihami, papiermi či zložkami, sa vám bude pracovať oveľa lepšie.

 

drevený písací stôl s čiernymi nožkami
Pozrite si viac informácií o písacom stole Kania

Vianoce v pracovni 

Teraz, keď máte pracovný stôl a pracovňu upratanú, môžete aj do tejto miestnosti vpustiť ducha Vianoc. Myslite však na to, že predsa len ide o priestor, v ktorom potrebujete predovšetkým pracovať, voľte preto dekorácie, ktoré vám nebudú nijako prekážať.

Okrem svetelnej reťaze v okne a vianočných gúľ a ozdôb na poličkách, môžete vyzdobiť aj svoj písací stôl. Pokiaľ na ňom máte dostatok priestoru, môžete naň položiť malý vianočný stromček, soba, Santa Clausa alebo malé drevené jasličky.

Všetky tieto dekorácie by však mali byť dostatočne stabilné, aby vám zo stola nepadali pri každom vašom pohybe.

drevený nábytok, písací stôl zo svetlého dreva
Zaujal Vás dizajnový písací stôl Nahla?

Máte v pracovni gauč?

Využite ho na doplnenie atmosféry a položte na neho vankúše a deku s vianočnými motívmi v červenej a zlatej kombinácii. Konferenčný stôl vám zas môže poslúžiť na šírenie vône Vianoc – vytvorte si na ňom veniec z ihličia, šišiek, pomarančov a škorice. Pokiaľ už je to na vás priveľa, túto úlohu splní aj príjemná vianočná sviečka.

Nechajte sa opantať vianočnou atmosférou aj pri práci a spríjemnite si čas strávený v pracovni podľa svojich predstáv. Možnosti, ktoré môžete vyskúšať, je každý rok neúrekom, spestrite nimi nielen svoje pracovne.

 

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response