close
Spálne

Spálňa je najdôležitejšou miestnosťou pre oddych, čo tam nesmie chýbať?

1478339609606

V spálni trávime veľkú časť nášho dňa, aj keď si to možno neuvedomujeme. Preto je veľmi dôležité, aby sme sa v nej  cítili príjemne a chvíle v nej si užívali. Malo by to byť miesto, kde si po náročnom dni oddýchneme a načerpáme energiu na ďalšie dni plné povinností. Zariadiť si spálňu sa zdá byť na prvý pohľad jednoduché. Viete však, ako správne skombinovať farby a aký nábytok vybrať, aby izba nie len splnila svoju funkciu, ale aby bola aj štýlová a zároveň jedinečná? Prečítajte si niekoľko inšpirácií o tom, ako by mala ideálna harmonická spálňa vyzerať.

Základom je dobrá posteľ

Posteľ, ktorú si do svojej spálne zvolíte by mala odzrkadľovať Vašu osobnosť a charakter. Ak obľubujete luxusné kúsky a potrpíte si na exkluzívny dizajn, taká by mala byť aj Vaša posteľ. Vyberte si kvalitnejšie materiály, masív, kvalitné textílie, kožu, prešívanie a iné ozdoby. Ak ste, naopak, milovníkom jednoduchosti a minimalizmu, zvoľte si jednoduché farby, materiály a vzory. Skvelou voľbou je posteľ Spectacular v elegantnom dizajne z rady Chesterfield. 

 

Toaletné stolíky – skvelý pomocník

Toaletný stolík je skvelým pomocníkom v akejkoľvek spálni. Ak ste naň doteraz pri zariaďovaní spálne nemysleli, teraz je ten najvyšší čas! Je totiž skvelý nie len ako stolík, na ktorom si môžete uložiť svoje najpotrebnejšie veci ako napríklad kozmetiku, ale môžete naň umiestniť aj nejaké dekorácie, ktoré by ste chceli v spálni mať. Vyberte si taký, ktorý dokonale zapadne do priestoru a vytvorí harmóniu so zvyškom nábytku v spálni. Dizajnová konzola – toaletný stolík Rococo má elegantný dizajn, vďaka ktorému je nie len praktický, ale aj dizajnový a štýlový. Minimaliznom a jednoduchým dizajnom si Vás zase získa toaletný stolík (konzola) Sweden

Spálňa a úložný priestor

Ďalšou dôležitou súčasťou spálne, ktorá by nemala u nikoho chýbať je úložný priestor, do ktorého si odložíte svoje oblečenie a iné veci, ktoré chcete uskladniť. Komody sú ideálnym riešením v prípade, že máte šatník, do ktorého môžete odložiť oblečenie. Komoda je potom skvelým riešením pre drobnosti, ktoré nemáte kde inde uskladniť. Navyše, ak si vyberiete tú správnu, môže byť nie len funkčným, ale aj dizajnovým doplnkom. Jednoduchý škandinávsky dizajn skrinky SWEDEN zapadne do moderného a nadčasového priestoru a navyše vďaka jeho veľkosti doň môžete uskladniť mnoho vecí. Milovníkom luxusného dizajn sa bude určite páčiť komoda SHARK z masívu.

Spálňa v harmónií farieb

Každá farba v izbe má svoj význam a spôsob, ako vplýva na ľudí. Tak napríklad červená je farba, ktorá vo veľkej miere spôsobuje konflikty a vyvoláva v ľuďoch agresívne pocity a správanie. Zelená zas upokojuje a dobíja energiu, žltá navodzuje pozitívne myslenie a modrá je farbou vyváženosti a pohody. Obľúbená hnedá farba je farbou blaha a rešpektu. Ak chcete vytvoriť v spálni harmonické prostredie. vyhýbajte sa najmä agresívnej červenej a melancholickej čiernej farbe. Ideálnymi farbami sú žltá, hnedá a odtiene béžovej. 

Prečítajte si, ktorých 5 Vecí Ktoré Nesmú Chýbať V Modernej Jedálni. 

Tags : farbyharmónianabytokspálňazariadenie