close
DesignObývačky

Nadčasová obývačka – ako ju zariadiť?

1446458526785

Zariaďovanie obývačky je pre väčšinu z nás príjemná činnosť a radi vyberáte nábytok, dekorácie a doplnky podľa aktuálnych trendov. Ak však nie je možné, aby ste obývačku zariaďovali každý rok podľa najnovších trendov, máte dve možnosti. Môžete si vybrať klasický štýl zariadenia, ktorý nikdy nevyjde z módy, alebo si môžete vybrať jednoduchý nadčasový štýl. Bez ohľadu na to, ktorý si zvolíte, takýto nábytok budete môcť používať ešte dlhé roky. Obývačka môže vyzerať  jednoducho, minimalisticky a nadčasovo, poradíme Vám ako na to.

Pri zariaďovaní nadčasovej a jednoduchej obývačky sa riaďte pri výbere nábytku aj doplnkov základným pravidlom: menej je viac! Ak vyberiete do Vašej obývačky menej nábytku  a doplnkov, môžete potom dopĺňať pravidelne detaily, ktoré budete vyberať podľa najnovších trendov. Je to najjednoduchší spôsob, ako udržať svoju obývačku stále modernú a trendovú. Vyberte do obývačky len to najnevyhnutnejšie – nadčasová sedačka, minimalistický konferenčný stolík, dizajnový TV stolík. V prípade, že chcete mať v obývačke aj odložené nejaké drobnosti, môžete ju zariadiť navyše komodou, prípadne skvelým nápadom je vybrať do obývačky knižnicu. Môžete ju využiť nie len na knihy, ale aj na jednoduché dekorácie. Ak hľadáte nadčasovú sedačku, skvelou alternatívou je napríklad aj dizajnová pohovka ALWYN

Dizajnová pohovka Bella 240 cm / tmavo hnedá
Dizajnová pohovka Bella 240 cm / tmavo hnedá

Konferenčný stolík by mali byť veľký akurát tak, aby ste naň mohli umiestniť to najnevyhnutnejšie – pohostenie pre návštevu, diaľkové ovládanie k televízii, prípadne časopis alebo knihu, ktorú máte práve rozčítanú. Ak chcete stolík, ktorý bude navyše praktický, a nebudete ho musieť niekoľkokrát denne čistiť, vyhnite sa sklu. Jednoduchý a nadčasový je stolík AART s drevenou tabuľou a čiernymi kovovými nohami. Veľmi praktický je aj stolík Santana, ktorý má navyše odkladací priestor.

Pri výbere TV stolíka dbajte najmä na správnu veľkosť a na to, aby ste v ňom mali aj nejaký úložný priestor, do ktorého môžete odložiť veci tak, aby ste ich nemali povykladané a zbytočne nezaberali miesto. Skvelou možnosťou je dizajnový TV stolík AAGE, v štýlovom bielo-hnedom prevedení.

Obývačka aj jej Nadčasové Farby

Aj keď sa to možno nezdá, aj medzi farbami nájdeme tie, ktoré sú nadčasové a jednoduché a ich použitie predpokladá nadčasový dizajn aj v obývačke. Medzi tieto farby patria jednoducho kombinovateľné farby, ktoré sa rýchlo prispôsobia novým doplnkom. Sú biela, béžová, odtiene hnedej farby a čierna. Tie sa veľmi ľahko kombinujú s ostatnými farbami. Zvoľte si nábytok v týchto odtieňoch a budete tak mať obývačku, ktorá bude vždy nadčasová.

Luxusný regál Elegant 150cm
Luxusný regál Elegant 150cm

Obmieňajte doplnky

A teraz prichádza na rad to najdôležitejšie – doplnky. Práve vďaka nim môžete mať totiž Vašu obývačku zariadenú podľa najnovších a aktuálnych trendov. Doplnky sú práve tie dôležité detaily, ktorými môžete veľmi rýchlo a jednoducho zmeniť nádych celej obývačky. Voľte si malé a nenápadné doplnky a dekorácie, ktoré môžete jednoducho a rýchlo obmeniť!

Prečítajte si rady a tipy od našich dizajnérov ako vybrať pre obývačku tie správne doplnky.

Tags : dizajndoplnkyminimalizmusnadcasovaobyvackaObývačka