close
Obývačky

Zariaďovanie s domácim miláčikom? Dajte si záležať na výbere sedačky.

dizajnova-sedacka-gary-svetlosiva-lava

Chuchvalce srsti, fľaky či škrabance od pazúrikov. Ten, kto má domáceho miláčika sa v nasledujúcich riadkoch určite nájde.

Ak ste milovníkmi zvierat a neviete si bez nich svoj život ani len predstaviť, mali by ste aj pri zariaďovaní domova myslieť na zopár dôležitých detailov. Jedným z nich je výber odolnej sedačky

Majitelia psíkov a mačiek by vedeli rozprávať dlhé príbehy o tom, ako svojich miláčikov odnaučiť skákať na pohovku. Niektorým sa to úspešne podarilo, no iní uvažujú, ako si užívať domácu pohodu spolu s nimi bez toho, aby sa báli o jej znehodnotenie.

Čo zaváži pri výbere tej správnej sedačky, ktorá vydrží chlpy, blato či zaťaté pazúriky?

 

Odolný poťah sedačky je základ 

Aby vaša pohovka vydržala čo najdlhšie ako nová, zvoľte čo najodolnejší poťah. Dobrou voľbou je kožená sedačka, pretože prírodné materiály patria medzi tie najkvalitnejšie a sú veľmi trváce. 

kožená sedačka cheterfield
Zaujala vás HNEDÁ ROHOVÁ SEDAČKA CHESTERFIELD?

Ľahké čistenie sedačky

Aj keď svojmu miláčikovi doprajete nadštandardnú hygienu, vždy sa môže stať, že na sedačke po neškodnom šantení zostanú rôzne škvrny, fľaky alebo stopy.

Preto je najvýhodnejšie zvoliť sedačku s ľahko umývateľným poťahom. Kožená sedačka sa veľmi dobre udržiava, pretože z nej dostanete nečistoty jednoducho vlhkou handričkou. Šantenie so štvornohým priateľom tak môže po malej chvíľke bez problémov pokračovať.

Dajte si ale záležať na tom, aby ste si vybrali sedačku z hrubej kvalitnej kože, ktorá bude zárukou vysokej odolnosti.

Ak však chcete vsadiť na istotu, zariaďte svoj interiér textilnou sedačkou. S trochou mydlovej vody vyčistíte prípadné nečistoty veľmi rýchlo a funkčne.

béžová rohová sedačka ansley
Páči sa vám BÉŽOVÁ DIZAJNOVÁ SEDAČKA S OTOMANOM ANSLEY?

Navyše textilná sedačka pôsobí veľmi moderne a svojimi rôznymi variáciami sa hodí do každého interiéru.

Zamat je tabu

Ak zdieľate domácnosť so štvornohými priateľmi, existujú materiály, ktoré sú v tomto prípade jednoducho tabu. Príkladom je zamat, ktorý je doslova magnetom na rôzne nečistoty.

Ak sa vášmu miláčikovi stane na zamatovej sedačke nehoda, vlhká handrička vám určite nepostačí. Tu už musia nastúpiť profesionálne čistiace služby. Vedzte však, že po čase pohľad na bankový účet nemusí byť pre vás tým najpríjemnejším zážitkom.

Zamatová sedačka síce vyzerá veľmi esteticky a luxusne, no na údržbu je náročnejšia. Preto ak máte doma zvieratkovo, zvoľte materiál, ktorý bude nenáročný na každodennú údržbu.

Najjednoduchšie riešenie?

Aká je teda najlepšia voľba na spoločné domáce leňošenie so zvieracím kamarátom? Ak zdieľate svoj domov so zvieratkom, zvoľte textilnú sedačku z odolnej pevnejšej tkaniny. Vhodná je aj kožená sedačka, tá však musí byť vyrobená z hrubšej kože.