close
Jedáleň a kuchyňa

Ako navrhnúť hravú a zároveň sofistikovanú jedáleň stvorenú na každodenné bývanie?

spacejoy-AAy5l4-oFuw-unsplash

Jedáleň je miesto rodinných či priateľských stretnutí, kde si vychutnávame nielen dobré jedlo, ale aj príjemné rozhovory. Často je centrom kuchyne, kde sa jedlo servíruje.

V našich končinách je zvyčajne včlenená do kuchynského priestoru, no v poslednom období je trendom, zariadiť ju ako súčasť obývačky.

Aj tu však platí, že v jednoduchosti je ukrytá krása. Jedáleň má byť predovšetkým miestom, kde sa cítite pri gurmánskych zážitkoch pohodlne a nerušene. Ako to ale dosiahnuť? Úplne jednoducho. Ak máte radi nadčasovú kvalitu, zariaďte ju nábytkom z masívu.

čierna jedálenská otočná stolička gracelyn
Zaujala vás ČIERNA OTOČNÁ STOLIČKA GRACELYN?

Sofistikovaná jedáleň na dosah

Drevený jedálenský stôl sa tak stane živým a bijúcim srdcom vašej jedálne na dlhé roky a môžete si byť istý, že nikdy nevyjde z módy.

Ak máte k dispozícii väčší priestor, nebojte sa rozhodnúť pre stôl veľkých rozmerov. Každý, kto sa za neho posadí, bude mať dostatok priestoru a náležitý komfort.

Doplňte ho párnym počtom jedálenských stoličiek na koncoch stola a tiež po oboch stranách. Tie by mali byť pevné, stabilné, no zároveň pohodlné.

jedálenský stôl masív mango vzorovaný
Zaujal vás DIZAJNOVÝ JEDÁLENSKÝ STÔL RODNEY?

Ak je to potrebné, položte na ne mäkké vankúšiky či podložky, ktoré sa postarajú o maximálne pohodlie pri sedení a vychutnávaní si toho, čo máte radi. Myslite aj na vkusné a hravé dekorácie, ktoré prírodný dizajn dreveného jedálenského stola dokonale podčiarknu.

Pri zariaďovaní jedálne venujte ale špeciálnu pozornosť tomu, aby ste ju nepreplnili zbytočnosťami.  Ak jej chcete dodať moderný a štýlový vzhľad, dbajte na zopár štylistických pravidiel, vďaka ktorým bude tento priestor pôsobiť harmonickým dojmom.

Nasledujte nadčasový minimalizmus

Jednou z ciest, ako dosiahnuť to, aby vaša jedáleň dýchala štýlovosťou je zariadiť ju minimalisticky. Minimalizmus sa v posledných rokoch dostal do popredia práve pre svoju funkčnosť a čistú estetiku.

 

drevený jedálenský stôl michael
Páči sa vám DIZAJNOVÝ JEDÁLENSKÝ STÔL MICHEAL?

 

Kľúčom je nezvoliť obrovské jedálenské stoličky, ktoré by zaberali veľa miesta, ale siahnuť po takých, ktoré by boli odolné, no zároveň dizajnovo čisté.

Rovnako je vhodnejšie zariadiť tento priestor jednoduchým jedálenským dreveným stolom, ktorý je krásny taký, aký je. Preto sa na neho nehodia žiadne kvetinové obrusy či iné výrazné prvky, ktoré by zakrývali jeho nadčasový dizajn.

Myslite na každý detail

Ak sa už ale rozhodnete pre akýkoľvek štýl, je dôležité, aby ste mu prispôsobili všetko, čo sa len dá. Urobíte tak z vašej jedálne miesto plné dokonalej harmónie, kde ladí každý detail. Od jedálenských stoličiek, cez dominantný drevený jedálenský stôl, až po malé doplnky, ktoré vašu rodinu alebo priateľov zaručene očaria pri každom spoločnom stretnutí.

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response