close
Obývačky

5 Nápadov, Ktoré Pomôžu Pri Výbere Správnej Sedačky

rozkladacia-sedacka-amiyah-215-cm-smaragdovozeleny-zamat-001

Obývačka tvorí hlavnú oddychovú zónu nášho bytu. Vypnúť pri obľúbenom filme, zababušiť sa do huňatej deky a odpočívať, alebo si užívať pár strán napínavej knihy. Je len na nás, ako obývačku využijeme, ale pri každej našej predstave sa okamžite vynorí pohodlná sedačka, ktorá zvádza k relaxu. Vybrať ju však rozhodne nie je jednoduchou úlohou, a preto sme si dnes pre vás pripravili 5 užitočných tipov. Veríme, že vám pri výbere sedačky pomôžu a vyberiete kúsok, s ktorým sa budete cítiť komfortne.

DIZAJNOVÁ TROJSEDAČKA SPRINGS 240 CM SVETLOSIVÁ
DIZAJNOVÁ TROJSEDAČKA SPRINGS 240 CM SVETLOSIVÁ

1. Pracujte s priestorom, ktorý máte k dispozícii

Zložité línie a masívne sedačky si veľmi dobre rozumejú so vzdušným priestorom, ktorý disponuje dostatočnou rozlohou. V menších priestoroch môžu veľmi často pôsobiť stiesnene. Jednoduché hladké línie však zapadnú do akýchkoľvek priestorových riešení. Skôr, ako sa pustíte do výberu, ujasnite si, ktorý kúsok bude kraľovať interiéru. Bude to nábytková zostava alebo sedačka? Sedačka vám poskytne dostatok komfortu a veríme, že mnoho z nás túži po rozmernej sedačke. Zamerajte sa však na skutočný priestor a zvoľte vhodný kúsok.

ROZKLADACIA SEDAČKA AMIYAH STARORUŽOVÝ ZAMAT
ROZKLADACIA SEDAČKA AMIYAH STARORUŽOVÝ ZAMAT

2. Kvalita nepozná kompromisy

Často máme tendenciu uvažovať len nad kvalitou poťahu. Ten je samozrejme tiež dôležitý, ale nezanedbateľnú úlohu pri výbere hrá i kvalitný rám. Správna sedačka sa pýši masívnym rámom vytvoreným z tvrdého dreva. Lacné náhrady z plastu, drevotriesky či kovu odhalíte tak, že nadvihnete jednu nohu sedačky. Ak sa noha na druhej strane tiež nezdvihne, rám je vytvorený z lacnej náhrady a do piatich rokov sa začne krútiť a robiť problémy.

DIZAJNOVÁ SEDAČKA S OTOMANOM ANSLEY TMAVOMODRÝ ZAMAT - PRAVÁ
DIZAJNOVÁ SEDAČKA S OTOMANOM ANSLEY TMAVOMODRÝ ZAMAT – PRAVÁ

3. Zamerajte sa na výber správnej látky

Chcete experimentovať a objavovať? Zamilovať sa do nových vzorov? Ak nemáte v tomto bode jasno, stavte na vzorkovník. Umožní vám spoznať vašu obľúbenú látku na poťah. Ak máte deti alebo domácich maznáčikov, nezabudnite voliť poťah, ktorý je jednoduchý na údržbu a vyčistíte ho bez komplikácií.

DIZAJNOVÁ ROZKLADACIA SEDAČKA ALUN, 196 CM, PATCHWORK
DIZAJNOVÁ ROZKLADACIA SEDAČKA ALUN, 196 CM, PATCHWORK

4. Kvalitné polstrovanie a pružiny

V prípade skutočne kvalitných pohoviek necítite pružiny cez látku. Sú umiestnené tak, aby poskytovali pohodlie pri sedení a zároveň ich nebolo cítiť. Rovnako dôležité ako pružiny je i polstrovanie. Kvalitné polstrovanie najlepšie odhalíte  tak, že prejdete po ostrých rohoch sedačky. Ak nie sú cítiť, je odvedená dobrá práca a sedačka stojí za zváženie.

DIZAJNOVÁ SEDAČKA JOE - 219 CM VINTAGE KOŽENNÁ HNEDÁ
DIZAJNOVÁ SEDAČKA JOE – 219 CM VINTAGE HNEDÁ

5. Vyskúšajte všetky mechanizmy sedačky

Volíte rozkladaciu sedačku alebo sedačku s úložným priestorom? Otestujte každý mechanizmus pokojne i niekoľkokrát. Nebojte sa zapojiť silu – iba tak zistíte, či všetko funguje hladko a plynulo tak, ako má.

LUXUSNÁ TROJSEDAČKA NYDIA, ŠEDÁ
LUXUSNÁ TROJSEDAČKA NYDIA, ŠEDÁ

 

Výber vhodnej sedačky dokáže byť poriadna veda. Kvalitná sedačka vás však nezradí ani po dlhých rokoch používania. V prípade potreby môžete zmeniť poťah, alebo sa zamerať na nové vzory. Pevné jadro a premyslená konštrukcia vás však nikdy nezradia.

 

Každý z nás túži po peknom bývaní, ale všetci si ho predstavujeme inak. Ujasnite si, čím chcete svoje bývanie ozvláštniť. Veríme, že vám s tým v nasledujúcich riadkoch pomôžeme, čítajte viac tu.

Tags : sedacia súpravasedačka