close
sam-loyd-485926-unsplash

Ako Pripraviť Ten Najkrajší Vianočný Stôl? Poradíme Vám!

Prvá vec o ktorej by ste sa mali uistiť v dostatočnom predstihu, je to, či miesto, kde chcete umiestniť jedálenský stôl  bude rozmerovo a tvarovo vyhovovať všetkým členom Vašej rodiny. V malej kuchyni bude veľký vianočný jedálenský stôl pôsobiť nevhodne. Okrúhly stôl je skvelou voľbou pre menšie byty a nielenže je dizajnovo pôsobivejší, ale ak si zvolíte stredovú nohu, zmestí sa k nemu viac ľudí. Praktické je, že hostia pohodlne dosiahnu na chutné dobroty a zároveň dobre na seba uvidia.

 

Dizajnový jedálenský stôl Rococo 180 cm mramor
Dizajnový jedálenský stôl Rococo 180 cm mramor

Vianočné Stolovanie – Rady, Tipy, Inšpirácie

Štedrý večer je osobitým dňom, ktorý oslavujeme s našou blízkou rodinou a súčasne je často jedinečnou príležitosťou, aby sme sa stretli aj so vzdialenejšími rodinnými príslušníkmi. Hoci sú Vianoce najkrajším obdobím roka, pre niektorých z nás, môžu byť trocha stresujúce. Existuje toľko vecí, ktoré je potrebné urobiť a obmedzený čas na ich vykonanie. Pracujúci ľudia sa môžu cítiť obzvlášť vyťažení, pretože sa snažia napchať vianočné aktivity do už obmedzeného „voľného času“.

Ak sa presne takto cítite aj Vy, je načase použiť niektorú zo stratégii. Pocit, že máte všetko pod kontrolou, je oveľa príjemnejší než pocit, že ste poháňaný ako jeden zo Santových sobov. Vianočné sviatky prežijete bez stresu, ak si všetko dobre načasujete – pečenie, varenie, upratovanie, nakupovanie. Čaká na Vás toho veľa čo musíte stihnúť urobiť do Vianoc. Aj napriek tomu, že máte veľa povinností, snažte sa eliminovať predvianočný zhon.

Ako si vybrať ?

Požiadavky splňa rozkladací stôl Annie, ktorý patrí medzi naše najpredávanejšie. Ak už vlastníte rozkladací stôl, počas sviatkov bude vynikajúca príležitosť na jeho využitie. V závislosti od veľkosti Vášho  jedálenského stola, mali by ste ho rýchlo a bez problémov rozložiť za menej ako tri minúty.

Jedálenský stôl Annie 240 – 360cm / prírodná-čierna

Samotný jedálenský stôl je ohniskom jedálne, preto je dôležité vybrať taký, ktorý nielenže vyhovuje priestoru, ale aj Vášmu životnému štýlu. V prípade, že máte väčší byt alebo dom, bude pre Vás ideálnou voľbou obdĺžnikový rozkladací stôl. V našom e-shope nájdete niekoľko rôznych typov rozkladacích stolov – medzi najobľúbenejšie nepochybne patrí veľkolepý jedálenský stôl Natasha, ktorý má unikátný dizajn určený pre náročných klientov, vhodný do každej jedálne či kuchyne. Rozkladací stôl Zora sa dá zväčšiť a zmestí sa pri ňom 10 ľudí. Aby ste sa nestratili v rôznych modeloch rozkladacích  kuchynských stolov, pozrite si najprv fotografie a zvážte: počet členov Vašej rodiny, ako často Vás navštevujú hostia a rozlohu kuchyne.

Luxusný jedálenský stôl Zora
Luxusný jedálenský stôl Zora

Pri jedálenskom stole sa pravidelne stretávajú príslušníci rodiny a to pri raňajkách, obede, večeri alebo iných slávnostných príležitostiach. Veľkosť stola a počet stoličiek majú vychádzať z potrieb Vašej rodiny. Jedálenské rozkladacie stoly, ako napríklad Callen alebo štvorcový Las Palmas, boli starostlivo navrhnuté tak, aby ich jednoduchý a minimalistický dizajn zapadol do akéhokoľvek prostredia kam ho umiestnite. Pridať slávnostnú výzdobu do stredu jedálenského stola je skvelý nápad. Jedna vec, ktorú treba mať na pamäti, je však to, že by to nemalo byť nič, čo veľmi vonia alebo niečo také veľké, že vám ostane malý priestor pre všetko ostatné – napríklad fantastickú rybu, či šalát, ktorý ste celý deň pripravovali. 

Či už budete tráviť Štedrý večer s rodinou alebo priateľmi, vhodne umiestnený a krásne vyzdobený stôl pridá k slávnostnej atmosfére dotyk elegancie a stane sa niečim, čo všetci prítomní ocenia. Otvorte dvere vianočnému obdobiu plnému radosti,vpustite do nich nové príležitosti a zdolávajte prekážky. Veľa úspechov v novom roku Vám želá Estilofina.

Možno sme Vás inšpirovali k veľkej zmene. Dajte nám vedieť, aké sú vaše obľúbené zimné dekorácie v komentároch nižšie.

Dodajte  svojej jedálni luxus.  V našom článku, prečo si jedáleň zaslúži luxusné doplnky,  nájdete inšpiráciu aj pre zútulnenie vašej jedálne.

Tags : jedalenske stolynábytok do jedálnerozkladacie jedálenské stolystolickysviatkyvianočné stolovanie

The author adminblog