close
Madie jedalensky stol estilofina

Interiérový dizajnér prezradí tipy a top trendy pre rok 2020

Z času na času sa nám stane, že si vo svojom domove potrebujeme niečo zmodernizovať, vymeniť niektoré kúsky nábytku za nové alebo iba doplniť nejaké dekoračné predmety. Interiérový dizajnér je veľmi dobré riešenie, aj keď malé úpravy by ste mohli zvládnuť aj sami. Stále s príchodom nových ročných období sledujeme, čo je novodobým trendom interiérového dizajnu, netreba zabúdať na fakt, že trendy sa opakujú.

Ak chcete, aby váš domov pôsobil stále impozantne, novinky v oblasti dekoračných trendov vám pomôžu vytvoriť krásny, pohodlný a štýlový interiér, ktorý váš domov nielen zatraktívni a zútulní, ale bude pôsobiť aj elegantne.  

Odborníci zdôrazňujú, že viaceré dekoračné trendy roka 2019 zostávajú vedúcimi a silnými aj v roku 2020, ako je napríklad cieľavedomé použitie farieb, či výber neutrálnych tónov a dekorácií. Podobne aj odtiene terakoty, oranžovej farby a nádherných hmatateľných textúr, ktoré odrážajú prírodu. 

1. Otvorené priestory: neoddeliteľná súčasť industriálneho štýlu

To, že otvorené priestory sú veľmi praktické a múry strácajú v dnešnej dobe na niektorých miestach svoje funkcie, je už všeobecne známe. Samozrejme, aby sa vám podarilo priestory úspešne otvoriť, je potrebné, aby ste udržiavali pri dekorácii vizuálnu harmóniu prostredníctvom správnej voľby farieb a nábytku.

Home Interiors, skúsený dizajnér je najlepší poradca
Zdroj: Home Interiors

2. Zadovážte si nábytok vo vibrujúcich farbách, tip dizajnéra

Cieľom je skrášliť priestory domu a vytvoriť čarovnú zostavu. Farbu nábytku možno zvoliť červenú, modrú, žltú alebo akúkoľvek inú farbu, ktorá vytvorí zaujímavé prostredie. Tieto kusy nábytku so živými farbami vyniknú na neutrálnom základe, ktorý ladí s čiernou, bielou ale aj sivou farbou. Pozrite si ponuku e-shopu Estilofina a nájdite si to svoje či už vysnívané kreslo, alebo čalúnenú stoličku vo farbe, ktorú hľadáte. 

Dizajér radí vybrať vibrujúce farby ako Luxusné relaxačné kreslo Rest tyrkysové
Luxusné relaxačné kreslo Rest tyrkysové

3. Pomocou rámov navoďte atmosféru zážitku

Tento prístup dekorácie stien je ideálny len pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako navodiť rôzne špecifické témy, nie pre tých, ktorí chcú ukázať všetky možné nádherné veci, ktoré majú doma. Je potrebné starostlivo pripraviť obsahy vašich rámov okolo centrálnej témy (ako napríklad čierno-biele potlače alebo spomienky na cestovanie). Táto príprava pridá dizajnu súvislosť.

Dizajnér ako u Home Interiors
Zdroj: Home Interiors

4. A čo tak použiť v obývacej izbe nádhernú rastlinu? 

Rastliny dodajú miestnostiam vždy prirodzenosť a prírodnú atmosféru. Aby ste vytvorili ešte originálnejšie a organickejšie prostredie pre váš domov, rastlinu umiestnite vedľa veľkého okna, čím rastlina zároveň dostane všetko potrebné slnečné svetlo nevyhnutné na udržanie svojej krásy a zdravia. Skúsený interiérový dizajnér už vie, čo určite bude fungovať, preto ponúka tie najcennejšie radi. 

Dekorátívne kvety dobrý vkus dizajnéra
Zdroj: 4betterhome
Zdroj: 4betterhome
Zdroj: 4betterhome

5. Výmena obkladačiek je úžasný spôsob, ako zdokonaliť vašu kuchyňu

Kuchynské múry sú múrmi, ktoré sú zodpovedné za vytvorenie nálady. Ak máte pocit, že terajšia farba vášho kuchynského múru je nudná, mali by ste porozmýšľať nad výberom nových obkladačiek a obnoviť vašu kuchyňu napríklad aj prostredníctvom obkladačiek v štýle retro múru. Tento moderný nápad vám pomôže vo vašom dome vytvoriť dynamický vzhľad.

Zdroj: Home Interiors
Zdroj: Home Interiors

6. Maličké rastliny sú moderným dekoračným nápadom potvrdzuje dizajnér

Najpopulárnejšími sú kaktusy. Sú krásne a nenáročné na pestovanie. Ak chcete pridať vášmu priestoru jedinečný a moderný dotyk, zadováženie si kaktusov je aj z hľadiska pohlcovania škodlivého elektrosmogu tá najlepšia voľba.

Taburetky Estilofina
Taburetky Estilofina

7. Tapety sú “in” a vy by ste to nemali zmeškať

Tapeta na ozdobu interiérov sa vo svete používa už mnoho generácií. Štýl tapiet sa však samozrejme vyvíja. A aj miesto. Čo tak použiť tapetu za gaučom, za čelom postele, alebo ku vášmu krbu?

Zdroj: Feathr
Zdroj: Feathr

8. Oslavujte v spoločných priestoroch vášho domu

Kľúčový je výber úžasného moderného jedálenského stola alebo oslnivého koberčeka, či jedinečného moderného gauča – to všetko do otvorených priestorov nám radí interiérový dizajnér.

Jedálenský stôl Bily výber dizajnéra
Jedálenský stôl Bily čierny 170 cm

9. Industriálny štýl tehál, ktoré vyzerajú ako kamene!

Keď sa hovorí o moderných dekoračných nápadoch, tehly sú jedným z najviac používaných materiálov dnešnej doby. Objavujú sa v prirodzených tvaroch, bez akýchkoľvek procesov dokončenia. Aby ste prostredníctvom tehál dosiahli dokonalý vzhľad, zamerajte sa na dekor v industriálnom  štýle. 

Dizajnér zvolí zaujímavý doplnok
Zdroj: Home Interiors

10. Posteľ ako centrom vášho priestoru, radí skúsení dizajnér

My všetci stále snívame o izbe, ktorú vidíme na titulných stranách moderných časopisov o bývaní. Ale ako to dosiahnuť? Použiť podobné textílie v posteli by mohlo byť dobrým začiatkom. A aj ľahké záclony, deky alebo textilné doplnky vytvoria dojem pokojného domova. Mali by ste sa určite pohrať so živými farbami a miešanými vzormi. Nezabudnite však, že toto je váš súkromný vesmír a ak je vo vašom dome priestor, pri ktorom môžete byť odvážny,  tak tento priestor je spálňou. A najlepšie na tom je, že vo vašej spálni nemusí byť všetko v rovnakej farby. Môžete – a mali by ste sa pohrať  so žiarivými farbami a rôznymi vzormi!

Dizajnová posteľ Laney, ktorú by vybral dobrý dizajnér
Dizajnová posteľ Laney

Zaujímavosť na záver:

Kelly Hoppen, svetová britská dizajnérka, ktorú preslávil jednoduchý, ale bohatý štýl. Kellyn štýl sa zakladá na jemne koordinovanom splynutí v zmysle prepychového stretu východu so západom; čistých líniách a neutrálnych tónoch doplnených okúzľujúcim teplom a bohatosťou štýlov. Kellyn rukopis nájdete v návrhoch súkromných klientov, akými sú apartmány, domy a jachty, no podniká aj v oblasti komerčných dizajnérskych projektov určených pre hotely, reštaurácie, kancelárske priestory a interiéry v lietadlách. 

Poďme sa teraz spoločne pozrieť na rôzne spôsoby, ako použiť vzory a doplnky a ako priniesť do vašej obývačky viac tepla, dimenzie, zvláštnosti aj práve prostredníctvom vzorov a zároveň tak všetky vaše izby zútulniť. Prečítajte si o tom ako kombinovať vzory a doplnky vo vašej domácnosti. Svoje tajomstvá vám prezradia interiéroví dizajnéri.

Tags : dekoraciedesigndizajndizajnové doplnkyfarba rokainteriernabytok
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response