close
modern-classic-christmas-tablescape-10-1440×960

Ako vytvoriť z domácnosti zimný rozprávkový domov

Edward Perotti, známy eventový dizajnér, ktorý navrhol už viac ako 2 000 podujatí, prináša niekoľko rád, ako vytvoriť prostredníctvom vianočnej dekorácie zimnú krajinu snov. 

Ak sa zamýšľate nad návrhom vašej vlastnej dekorácie, dbajte na to, aby šla ruka v ruke „skúsenosť a celkový pocit“. Hitom už dávno nie je vytvárať dekorácie tak, aby boli ozdoby všade. Namiesto toho spojte svoju náladu a pocity s momentmi, ktoré sa s dekoráciou spájajú. Cieľom by malo byť vytvoriť akýsi „sviatočný prúd“ od vstupných dverí smerom k výklenku krbu a pokračovať ďalej cez váš dom. 

Obývacia izba

Začnite s krbom. Perotti hovorí o nasledovných zlepšeniach:

  • Pohľadajte alebo si zadovážte falošný dlhší jednoduchý paroh a položte ho ku svojmu malému výklenku krbu. To vám poslúži ako vešiak na vaše vianočné čižmičky. Tento rok sú moderné čižmy zo slonovinového zamatu lemované falošnou kožušinkou.
  • Srdce krbu – tehla namaľovaná na bielo – je tiež ideálnym prostriedkom, ako vytvoriť zimnú rozprávkovú krajinu.
  • Zimný motív v okolí krbu vytvoríte aj kombináciou mliečnikov, sklenených predmetov s ortuťovými prvkami, nadrozmerných ozdôb, falošných jeleních parohov, borovicových šišiek, mini LED svietidiel a sviečok.
Jedálenský stôl
Jedálenský stôl, zdroj: HOUSE BEAUTIFUL
Jedálenský stôl
Jedálenský stôl, zdroj: BOXWOOD AVENUE

Výzdoba vianočného stromčeka

Vianočný stromček má každý rok nové trendy.

  • Tohtoročné ornamenty a ozdobné prvky sú ladené do odtieňov krémovej, ortuťovo sklenenej a kryštálovej farby. Nebojte sa pridať recyklované ozdoby vyrobené zo škatúľ, baliaceho papiera, kníh, a pod.
  • Jasné svetlá pridávajú potrebný ligot.
  • Nezabudnite na striebornú korunu.
  • Vianočný stromček dokonale ladí s čižmami zo slonovinového zamatu a falošnej kožušinky.

    Vianočný stromček
    Vianočný stromček, zdroj: JESSICA ELIZABETH

Jedálenský stôl

Stačí, ak budete výzdobe jedálenského stola venovať dostatočnú prípravu na začiatku a týmto spôsobom bude pripravený aj na sviatočné usadenie hostí aj na každodenné použitie. Ak ho dokonale a dômyselne pripravíte, od začiatku až do konca zimného sviatočného obdobia, už na ňom nemusíte robiť takmer žiadne úpravy.

  • Začnite s falošnými parohmi a nasprejujte na ne matné biele línie. Potom tento matný biely odtieň naneste aj na ozdobné poháre.
  • Pridajte mini sklenené púčiky do vázy s bielym nádychom, kolekciu zvyšných strieborných ozdôb a borovicové šišky s bielymi čiapočkami.
  • Konečný ráz eklektickej sanici dodajú hortenzie vo farbe slonoviny.
  • Dekoráciu stola doplňte pozinkovanými kovovými misami, obrúskami so širokými sivými a bielymi pásikmi a bielou porcelánovou jedálenskou súpravou, ktorá bude vašich hostí hostiť počas niekoľkých dní.
Vianočný jedálenský stôl
Vianočný jedálenský stôl, zdroj: ONEKINDESIGN
Vianočný jedálenský stôl
Vianočný jedálenský stôl, zdroj: BLOGLOVIN

A nakoniec, rada na záver. Všetko je o vašej chuti, vašom štýle a je to aj o vašom vlastnom rozhodnutí, čo použijete ako zimné dekorácie. Hrajte sa s nápadmi, prípadne si podľa našich tipov zadovážte alebo vyrobte aj svoje vlastné vianočné dekorácie.

Ako pripraviť ten najkrajší vianočný jedálenský stôl? V ďalšom článku vám poradíme ako pripraviť najkrajší jedálenský stôl.

Tags : jedálenské stoličkyjedalenske stolyVianoceVýzdoba