close
Vianoce

Pripravte váš jedálenský stôl na štedrý večer

jonathan-borba-SUd63iyVZJ8-unsplash

Po roku je tu zas jedno z najkrajších období, kedy sa pri štedrovečernom stole stretne celá rodina. Nenechajte preto nič na náhodu a pripravte váš jedálenský stôl tak, aby ste ohúrili všetkých, ktorí sa u vás zídu. A pokiaľ neviete, čo by na takom slávnostnom stole nemalo chýbať, čítajte ďalej.

Klasický obrus, stredový obrus alebo obidva? 

Jedálenský stôl, napríklad aj jedálenský stôl z masívu, bude s obrusom vyzerať oveľa sviatočnejšie a elegantnejšie. Je len na vás, či sa na váš stôl do kuchyne rozhodnete umiestniť len klasický vianočný obrus alebo len stredový obrus po dĺžke stola alebo oba obrusy naraz.

 

čierno zlatá výzdoba na štedrovečerný jedálenský stôl

Dekorácie zo záhrady i lesa 

Pre Vianoce je typická vôňa ihličia, pomarančov, medovníkov či škorice. Neváhajte preto siahnuť práve po dekoráciách, ktoré nielen dobre vyzerajú, ale váš domov zároveň prevoňajú sviatkami.

Konáriky ihličia môžete vložiť do vázy a pokiaľ radi skúšate niečo nové, vytvorte si z ihličia vianočnú girlandu, ktorú umiestnite na stred stola. Dozdobiť ju môžete šiškami, imelom i vianočnými guľami. Na stôl do kuchyne môžete taktiež nachystať voňavú misu z ihličia, pomarančov a jabĺk, do ktorých zapichnete drobné klinčeky.

 

jedálenský stôl z masívu
Zaujal vás jedálenský stolík z masívu Thunder? Pripravte si ho na štedrý večer.

Sviatočné prestieranie 

Špeciálna príležitosť si zaslúži špeciálne prestieranie a slávnostný jedálenský servis. Želaný efekt vykúzlite aj pomocou látkových obrúskov, ktoré môžete nápadito poskladať napríklad aj do stromčeka. Pokiaľ sa necítite byť dostatočne zručný, obrúsok jednoducho zrolujte, previažte stužkou a dozdobte vetvičkou ihličia.

Usaďte vašich hostí na to správne miesto 

Pokiaľ k vám tento rok zavítajú na večeru hostia a radi by ste stolovaniu pridali ešte slávnostnejší nádych, vyrobte vianočné menovky, pri ktorých sa kreativite medze nekladú. Priviažte menovku stužkou na vianočné gule či vetvičku, vystrihnete menovku do tvaru snehovej vločky či vianočného stromčeka alebo ju upevnite na šišku.

Vianočné prestieranie nie je nič, čo by ste nezvládli. Stačí trochu kreativity a chvíľka času a výsledný efekt bude stáť za to. Nezabúdajte ani na svetlo sviec, bez ktorých by štedrovečerná večera stratila svoje čaro. A pokiaľ vám váš stôl do kuchyne robí vrásky na čele pre jeho veľkosť, ideálnou možnosťou, ktorá vás zachráni, je servírovací stolík. Napríklad aj tento jedálenský stolík Fallon z Estilofiny

Tags : VianoceVianočný stôl