close
DesignHotel a ReštaurácieJedáleň a kuchyňaKnižnicaObývačky

Hotelový nábytok, Čo S Ním Keď Stratí Svoje Čaro? Ďalšie Otázky Ohľadom Hotelového Nábytku

photo-1486057216565-b5d9ae788ed9

V dnešnej dobe renovácia hotela neznamená len nahradenie opotrebovaného nábytku a matracov ale je dôležité tiež poznať konkurenciu a vytvoriť nový, originálny dizajn s osobitným charakterom. Podľa hotelierov ide v podstate o tri cykly v hotelovom živote: rekonštrukciu, základnú rekonštrukciu a kompletnú rekonštrukciu. Všetky zmeny by mali byť vykonané s cieľom zlepšiť zážitok hostí.

Luxusná lavica Massive X 160cm akácia
Luxusná lavica Massive X 160cm akácia

Čo Sa Stane So Starým Hotelovým nábytkom?

Každý rok vyhodia ľudia čoraz viac nábytku, ktorý je ešte v celkom dobrom stave. Nie je to len neuvážené nakladanie s odpadmi, ale aj znečisťovanie životného prostredia. Najlepším riešením je samozrejme recyklácia tým, že nábytok upravíme alebo darujeme na opätovné použitie. Ale kde začať? Zamyslite sa nad tým, koho poznáte. Možno, že bratranec alebo priateľ pracuje v neziskovej organizácii. Ponúknite starý nábytok na predaj, alebo ho darujte za odvoz. Existujú aj ďalšie úvahy, ktoré nemajú nič spoločné s likvidáciou, ako napríklad: Čo by malo byť vyrobené z hotelového nábytku a bolo by najlepšou investíciou? Ako môže byť nábytok prispôsobený tak, aby slúžil lepšie svojmu účelu? Potrebujete technický výkres na realizáciu nového interiérového dizajnu? Aké materiály sú najvhodnejšie pre hotelový nábytok? Ako kombinovať farby? Ale skôr ako odpovieme na všetky tieto otázky, ujasníme si zopár vecí….

Dizajnová barová skrinka Motley, 130 cm, akácia
Dizajnová barová skrinka Motley, 130 cm, akácia

Kam Uskladniť Nepotrebný Hotelový Nábytok

Hľadáte jednoduchú odpoveď, ako napríklad: „Na skládke?“ Prepáčte… veci sú o niečo komplikovanejšie a to z jednoduchého dôvodu. Skládka je najmenej atraktívnym riešením. Zoberte si napríklad do úvahy, že potrebujete vyhodiť veľké množstvo starého nábytku. Vysťahovanie, odvoz a likvidácia odpadu – to stojí peniaze. Je to nehospodárne a drahé. Tak aké sú alternatívy? Verte tomu alebo nie, použitý hotelový nábytok môže nájsť domov, ktorý šetrí hotelierom peniaze. Napríklad: Likvidátor vysťahuje nábytok z hotelových priestorov za nízku cenu alebo zadarmo, a predáva ho niekomu inému za približne 25 percent maloobchodnej ceny nového nábytku. Druhou možnosťou je likvidácia na mieste alebo aukcia v hoteli. Jednou z výhod je, že hotel môže počas predaja pokračovať v prevádzke. Ďalšou z výhod je, že náklady na prepravu sú vylúčené, takže hotelier získa viac príjmov. K nevýhodám sa pridávajú náklady na reklamu, bezpečnosť a kontrola nad davom. Navyše, je možné, že nie všetky predmety budú predané.  Treťou možnosťou je zachovalý nábytok darovať na dobročinné účely. Divili by ste sa, komu sa ešte môže hodiť vaša skriňa alebo sedačka.

Rozkladacia sedačka Amiyah, 215 cm, zelený zamat

Od chvíle, keď hosť vstúpi do haly začína pre neho dovolenka alebo obchodná udalosť. Súčasťou tejto skúsenosti je prostredie a dekorácie, ktoré obklopujú vašich hostí, od architektonických prvkov a umeleckých diel až po nábytok v hale, reštauráciách a hotelových izbách. Nábytok je jedným z najdôležitejších aspektov, ktoré prispievajú k vzhľadu každého hotela.

Dekorácia Wade 110cm strieborná
Dekorácia Wade 110cm strieborná

Hotelový Nábytok – Základy Nákupu

Nakúpiť hotelový nábytok pre izby, recepciu, reštauráciu a ďalšie priestory môže byť náročná úloha. Je dôležité naplánovať proces vopred, aby ste vedeli, čo je potrebné a koľko nábytku sa hodí do každého priestoru. Zistite, ako to urobiť správne so svojím tímom, do ktorého neodmysliteľne patria: majiteľ hotela a personál, návrhári interiérov a výrobca nábytku, ktorý funguje ako skutočný partner. Každý aspekt skupiny má individualizovanú úlohu, ktorá spolupracuje s ostatnými, aby vytvorila dokonalý produkt pre hosťa.

Skrinka ku posteli Kamryn 40 cm

Majitelia hotelov rozhodnú, čo budú hostia v hoteli vidieť a zažívať. Sú z veľkej časti zodpovední za kvalitu a rozpočet. Dizajnéri prinášajú víziu majiteľov do života – aspoň na papieri. Vedia, aké sú trendy a vedia aj s nimi kreatívne pracovať. Výrobcovia, samozrejme, vyrobia nábytok a doručia ho. Z našej ponuky nábytku, stojí za povšimnutie dizajnová skrinka, ktorá v hosťovskej izbe dotvorí atmosféru – štruktúra dreva je zvýraznená extravagantným 3D vzorom.

Najvhodnejšie Materiály Pre Hotelový Nábytok

Ak necháte čalúnenie stranou, výber sa zníži na: kov, masívne drevo, laminát a drevenú dyhu. Každá voľba má výhody a nevýhody a výber“aby bol perfektný“, do značnej miery závisí od celkového vzhľadu, ktorý chcete dosiahnuť, ako aj od trvanlivosti a výšky rozpočtu.

Dizajnový rozkladací stôl Sweden 160-200 cm biely/dub

Tu sú niektoré vlastnosti spojené s každým z vyššie uvedených materiálov: Kovový nábytok – donedávna sa využíval iba v exteriéri, dnes sa niektoré jeho prvky v kombinácii s drevom, sklom či kameňom, preniesli už aj do moderných interiérov. Kovový nábytok nie je náročný na údržbu a ošetrovanie. Je z trvácneho materiálu a má vysokú odolnosť voči mechanickému poškodeniu. Masívne drevo – je dlhotrvajúci a robustný materiál a je ideálnou voľbou pre každého, kto hľadá dlhú životnosť svojho nábytku. Laminát – sa vyrába lisovaním pri vyšších teplotách. Je veľmi odolný voči mechanickému poškodeniu, nárazom, alebo poškriabaniu. Laminát má nižšiu kvalitu ako dyha alebo masívne drevo – z tohto dôvodu stojí menej. Drevená dyha – sa dá rezať rôznymi smermi, čím vzniká zaujímavá kresba dreva. Nemusíte sa obávať, je to veľmi kvalitný materiál a je výrazne lacnejší ako masív.

Dizajnová manželská posteľ Spectacular biela 180 x 200cm

Originálna Rekonštrukcia – Interiérové Vybavenie

Prvá miestnosť, ktorú zvyčajne začneme renovovať, je spálňa, pretože je to miestnosť, ktorá je naozaj v centre hosťovej pozornosti. Áno, je to tak, ale kde je nutné začať s rekonštrukciou ešte skôr……je lobby. Prečo lobby? Pretože je to prvý dojem, na čom záleží! Veľká lobby bude prvá vec, ktorú hostia uvidia. Musí byť skrátka perfektná! Chceli by ste, aby vašich hostí privítala vzrušujúca moderná lobby s geometrickým, pestrofarebným nábytkom a veľkými oceľovými podlahovými lampami? Alebo by ste sa radšej prechádzali halou zariadenou nábytkom s kvetinovými vzormi?

Dizajnová stojanová lampa Shadow čierno-sivá

Čo je ale najdôležitejšie, je to, že potrebné vybavenie pre váš hotel musí byť funkčné a ľahko použiteľné. Nechcete, aby vaši hostia obklopení prekvapivo krásnym dizajnom interiéru boli sklamaní pri pokuse o použitie pokazeného výťahu. Zabezpečenie toho, aby všetko bolo v prevádzkovom stave a vizuálne nápadité je najlepší prvý dojem, aký môžete svojim hosťom dať. Kľúčom k úspechu v renovácii je koherencia vášho hotela. Preto reštaurácia by mala byť navrhnutá v rovnakom duchu ako recepcia a lobby. Ďalšou oblasťou, na ktorú nesmie zabudnúť, je zasadacia miestnosť, v ktorej sa budú organizovať firemné alebo rodinné akcie. Pre menšie obchodné rokovania či pracovné stretnutia je obzvlášť vhodný exkluzívne zariadený salónik.

Vytváranie Luxusného Interiéru

Akýkoľvek priestor je zmes architektúry a interiéru. To, čo ste vložili do miestnosti, je rovnako dôležité ako to, ako je miestnosť postavená. Pri realizácii interiérového dizajnu hotela je potrebná rovnováha medzi vizuálnym nádychom (nábytkom, tapetami, svietidlami atď.) a potrebným vybavením (bezpečnostné požiadavky, ekonomika, všeobecná funkčnosť základných požiadaviek). Vizuálne to možno dosiahnuť pridaním špecifických tematických farieb, textúr a osvetlenia. 

Luxusný závesný luster s kryštálmi Majesty

Potrebujete obnoviť nábytok? Použite farby

Farba je jedným z najdôležitejších aspektov dizajnu každej miestnosti. Nemusíte kupovať všetko nové, stačí len aktualizovať to, čo máte, a doslova všetko, čo budete potrebovať, je náter farby. Modré nebo, zelená tráva, žlté slnko. Takmer všetko v našom svete je spojené s nejakou farbou. Dokonca máme aj výroky, v ktorých používame farby. Hovoríme, že niekto je „zelený od závisti“, alebo „biely ako kancelársky papier“. Pre maliarov, umelcov, návrhárov interiérov a obchodníkov je správne používanie farieb kľúčové pre úspech v ich businesse.

Set odkladacích stolíkov Factor mango 2ks
Set odkladacích stolíkov Factor mango 2ks

Náš tím odporúča sústrediť sa na dodržiavanie nasledujúcich postupov:

  • Dôležitá vec, ktorú si treba pamätať pri práci s teplými a chladnými farbami, je, že žiadna miestnosť by nemala mať len jednu farbu. Ak chcete, aby vaša izba bola útulná, použite teplé farby pre dominantnú schému a pridajte niekoľko prvkov, ktoré obsahujú chladné farby – a naopak. Rovnako ako u všetkých prvkov zdobenia je dôležité dosiahnúť určitú rovnováhu a kontrast.
  • Okrem farby, musí byť pred lakovaním zohľadnená aj povrchová úprava, ktorá zlepšuje vzhľad materiálov a zvyčajne ich chráni pred prostredím (napr. opotrebovaním, koróziou, poškodením vodou, hmyzom a hubami atď.).
  • Ľahké, neutrálne farby, ako je béžová, slonovinová, čierna, šedá a všetky odtiene bielej sú viac reflexné a využijú čo najviac prirodzeného svetla – priestor pôsobí jasnejšie a vzdušnejšie.
  • Oranžová farebná paleta Terracotta obsahuje veľa odtieňov červenohnedej, červenej, ružovo červenej a žltooranžovej farby. Sú to prírodné, tlmené, zemité farby. Bohaté oranžové, sýto žlté a tehlové tóny môžu byť príťažlivo kombinované so zodpovedajúcimi farebnými odtieňmi interiéru, ktorý je bledý a veľmi jemný.

Finančné Výhody

Proces premeny interiéru hotela je na začiatku veľmi nákladný, ale z dlhodobého hľadiska je to dobrá investícia. Dizajn interiéru, aj keď je drahý, prinesie príjmy, ak je konzistentný, predstavuje špecifickú lákavú tému a je dobre zachovaný v priebehu rokov. Čoraz viac hostí si užíva svoj pobyt a zároveň komentuje interiérový dizajn hotela. Spôsob, akým sa prezentujete, je spôsob, akým ste vnímaný a investície do dizajnu interiérov hotela zaručia, že budete dobre vnímaný každým svojim hosťom. Prečo nezačať už dnes?

Plánujete rozsiahlu alebo čiastočnú rekonštrukciu? Alebo len chcete zveľadiť Vašu zimnú záhradu? Zaujímajú nás vaše plány. Napíšte nám.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi 🙂

Tags : hotelhotelový nábytokinteriernábytok v hotelochrecyklácia nábytku
adminblog

The author adminblog

Leave a Response