close
Obývačky

Koľko miesta potrebujete na konferenčný stolík ?

dizajnova-sedacka-gary-svetlosiva-lava

Konferenčný stôl je nielen štýlovým, ale aj praktickým doplnkom, ktorý nesmie chýbať ani vo vašej obývačke. Vhodne zvolený konferenčný stôl využijete ako miesto na odloženie občerstvenia pre návštevu, diaľkových ovládačov či časopisov. Výber konferenčného stolíka nie je žiadnou vedou, no je dobre vopred zohľadniť parametre, ktoré váš nákup ovplyvnia. A aké to sú?

Konferenčný stôl a sedačka tvoria pár 

Pri výbere si vopred premyslite, aký tvar a veľkosť stolíka sa hodí najviac k vašej sedačke. Vo všeobecnosti platí, že konferenčný stôl by nemal byť dlhší ako ⅔ dĺžky sedačky. Pokiaľ ide o jeho výšku, tá by nemala presiahnuť výšku sedačky, ideálnym riešením je, ak sú oba tieto kusy nábytku rovnaké.

Pokiaľ preferujete vyšší stolík, siahnite po menšom priemere a šírke, celková kompozícia tak zostane vyvážená. Ďalším dôležitým atribútom je dostatok priestoru okolo stolíka, aby ste sa mohli bez problémov pohybovať, odporúčame ponechať približne 50-60 cm.

Zaujal vás konferenčný stolík Damaris?

Úložný priestor nad zlato 

K sedačkám v tvare písmena U sa najviac hodí okrúhly konferenčný stôl, štvorcový konferenčný stolík nie je v tomto prípade správnou voľbou, pri veľkej sedačke bude pôsobiť príliš malý. V prípade, že máte doma v obývačke dostatok priestoru a veľkú rohovú sedačku, môžete zvoliť dva konferenčné stoly.

konferencny stolik okruhly, drevený
Páči sa vám konferenčný stolík Trace?

Stolíky si zakúpite aj ako sadu, ak je vašou silnou stránkou kreativita, môžete kombinovať dva stolíky rôznych tvarov. Pri malých obývačkách sa vám zas môže hodiť rozkladací stolík, ktorý rozložíte či zložíte podľa potreby.

K dispozícii máte široké spektrum farebných prevedení s lesklou alebo matnou povrchovou úpravou. Pri výbere odtieňov vychádzajte z farieb, ktoré dominujú interiéru.

 

Biely sada konferenčných stolíkov
Zaujala vás sada konferenčných stolíkov Fiesta?

Pokiaľ hľadáte stolík, ktorý vám vydrží roky a jednoducho ho doladíte takmer ku každej sedačke a zvyšku obývačky, je vašou skvelou voľbou konferenčný stôl z dreva.

Výrobcovia už taktiež myslia aj na ich funkčnosť a v súčasnosti je možné zakúpiť stolíky s otvoreným i uzatvoreným úložným priestorom, do ktorého hravo odložíte knihy, časopisy či menšie veci, ktoré potrebujete mať po ruke.

Ponuka stolíkov je veľmi široká, preto pre vás nebude problém vybrať ten pravý. A pokiaľ si všetky parametre vopred dobre premyslíte, bude vám stolík dobre slúžiť aj niekoľko rokov. Navštívte náš e-shop Estilofina, kde nájdete ten ideálny pre vás a vašu obývačku.