close
Jedáleň a kuchyňa

Masívny jedálenský stôl – čo vedieť pred kúpou

1452591533756

Masívny jedálenský stôl je krásnym kúskom v interiéri. V mnohých prípadoch je volený tak, aby tvoril nosný prvok celého dizajnu. Jeho prepracovanie často pritiahne každý pohľad. Pred jeho kúpou by ste však rozhodne mali vedieť niekoľko dôležitých informácií, ktoré vám umožnia udržať stôl dlho krásny a bez poškodení. V prípade dreva si musíme uvedomiť, že hovoríme o materiáli, ktorý neustále pracuje. Pravidelná starostlivosť je neodmysliteľným základom rovnako ako pravidelná ochrana. V opačnom prípade riskujete veľmi rýchle poškodenie a stratu krásy. Objavte širokú ponuku jedálenských stolov na Estilofine.

Luxusný jedálenský stôl Massive
Luxusný jedálenský stôl Massive

Ochranné pomôcky sú základom

I napriek tomu, že sa masívny jedálenský stôl nachádza v interiéri vyžaduje svoju dávku ochrany. V interiéri je vystavený pomerne stabilným podmienkam a neútočia naň zmeny počasia. Pravidelné používanie je však zabijakom. Pri používaní stolu myslite predovšetkým na dostatok ochranných pomôcok. V tomto prípade hovoríme predovšetkým o prestieraní, ktoré umiestnite pod taniere a nádoby s jedlom, a samozrejme o podšálkach, ktoré zabránia vzniku nevzhľadných kruhov na povrchu. Iste viete, aké náročné je odstrániť tieto stopy po pravidelnom používaní.

Slnečné svetlo ako nepriateľ číslo dva

Drevený nábytok a slnečné lúče nie sú priateľmi. Ak investujete do masívneho jedálenského stola, neumiestňujte ho pred okno. Slnečnú lúče, teplo i ďalšie faktory môžu spôsobiť poškodenie dreva a stratu jeho krásy a lesku. Investujte nielen do kvalitnej starostlivosti, ale snažte sa nábytok umiestniť tak, aby nebol v kontakte so slnkom po celú dobu. Je samozrejmosťou, že sa úplnému kontaktu nevyhnete, ale v tom prípade prichádzajú na pomoc kvalitné laky, ošetrenie a v neposlednom rade i žalúzie a závesy.

Dizajnový jedálenský stôl Massive
Dizajnový jedálenský stôl Massive

Udržať vôňu dreva je možné s niekoľkými jednoduchými pomocníkmi

Drevená vôňa je mimoriadne príjemná, ale v mnohých prípadoch sa stáva, že po čase zmizne. V horšom scenári ju nahradia nepríjemné pachy, a to najmä pri stoloch, ktoré boli po dlhú dobu skladované v priestoroch, ako sú napríklad garáže či pivnice. Nepríjemných pachov je možné sa zbaviť s pomocou jedlej sódy a aktívneho uhlia. Jednoducho ich na stôl nasypete a ony pohltia pachy, ktoré z dreva vychádzajú. Stačí naozaj len trochu, nie je potrebné to preháňať.

Olej a vosk – pravidelná starostlivosť

Pri kúpe masívneho nábytku sa musíme zmieriť s pravidelnou starostlivosťou o drevo. Najlepšími pomocníkmi sú olej a vosk. Dnes máme k dispozícii množstvo prípravkov s jednoduchým použitím, ktoré nám značne uľahčujú situáciu. Olej by ste mali do starostlivosti o masívny jedálenský stôl zaradiť približne dvakrát do roka, vosk vždy, keď máte pocit, ževáš drevený nábytok pomaly stráca svoju krásu a lesk. Vždy používajte len certifikované prípravky.

Drevené Stoličky – 2 Typy, Ktoré Poznáme

Drevené stoličky – 2 typy, ktoré poznáme. Pri voľbe správneho dreveného nábytku by ste vždy mali brať ohľad v prvom rade na podmienky, do ktorých ho umiestnite. Dnes vám prezradíme hlavné rozdiely medzi drevenými stoličkami, ktoré patria do bytu, a medzi drevenými stoličkami, ktoré umiestnite na terasu. Objavte s Estilofinou rozdiely medzi jedálenskými stoličkami.

Tags : jedálenský stôl
adminblog

The author adminblog

Leave a Response