close
Design

Potrebujete opticky zväčšiť malý priestor? Jednoduchým riešením sú dizajnové zrkadlá

obr´3

Dispozičné riešenie bytov alebo domov nám často neumožňuje, aby boli naše izby tak veľké, ako si prajeme. Väčšina z nás túži po veľkej a priestrannej obývačke. Mali by ste dostatok priestoru pre vysnívanú sedaciu súpravu a dokonale sa hodiaci konferenčný stolík. Chceli by sme mať veľkú spálňu, ktorá nás poskytne dostatok miesta. Priestor pre našu posteľ, na ktorej si budeme môcť po dlhom dni v práci oddýchnuť. Ak to však náš domov neposkytuje, môžete si svoju domácnosť aspoň opticky zväčšiť pomocou niekoľkých nenáročných trikov. Stačí, ak si budete správne vyberať farby a nábytok, dizajnové zrkadla, ktorý u Vás doma použijete.

 

Konferenčný stolík Aaden, biela / čierna

Svetlé farby sú najväčším pomocníkom

Jedným z najdôležitejších rozhodnutí, aké Vás pri optickom zväčšovaní izby čaká, je výber, aké farby do svojej izby vyberiete. Ideálnym riešením je vyberať si najmä svetlejšie farby. Opticky rozšíria priestor a spravia Vám tak skvelú službu. Mali by ste si vyberať nie len svetlú farbu na steny v miestnosti, ale aj svetlý nábytok. Dajte však pozor na to, aby neboli farby na stenách a farby nábytku až príliš podobné. Mohli by príliš splývať a vytvoriť negatívny efekt. Skvelou voľbou je nie len biela, ale aj odtiene krémovej, svetlé odtiene šedej farby, dobrou voľbou je tiež levanduľový odtieň fialovej.  Prípadne si môžete vybrať svetlé odtiene modrej. Nebeská modrá alebo blankytná je skvelou voľbou do priestorov, kde doplníte nábytok v škandinávskom štýle.

opticky zväcsujeme optical light rooms space

So zrkadlami sa dá čarovať

Dizajnové zrkadlá môžu byť v malom priestore, ktorý potrebujeme opticky zväčšiť nenahraditeľným pomocníkom. Nie len zrkadlá, ale aj akékoľvek iné sklenené predmety či nábytok opticky priestor zväčšujú a presvetľujú. Ideálnym riešením, v prípade, že na to máte priestor je umiestniť do izby veľké zrkadlá, ktoré siahajú až po zem. Takým je napríklad aj zrkadlo VENETO so strieborným rámom. Rovnaké zrkadlo si môžete zaobstarať aj s rámom v zlatom prevedení. Ak túžite po niečom luxusnejšom a honosnejšom, použite zrkadlo Veneto s bielym rámom. Dizajnové zrkadlá v izbe umiestnite oproti sebe, prípadne tak, aby sa v nim odrážalo vonkajšie svetlo a opticky tak presvetľovalo a zväčšovalo priestor. Vyhnite sa ale masívnym ránom – pri malom priestore platí, čím jednoduchšie, tým lepšie.

Zrkadlo Reincarnation strieborné 180cm

 

Minimalistický dizajn nábytku

Ak by ste do malého priestoru umiestnili masívny nábytok, opticky by priestor ešte zmenšil. Malá izby však potrebuje dýchať. Dosiahnete práve vďaka využitiu minimalistického nábytku s jednoduchým dizajnom a čistými líniami.  Jednoduché línie, využitie najmä svetlých farieb bez akýchkoľvek vzorov a využitie svetlého dreva pri nohách zaručuje optické presvetlenie a zväčšenie priestoru. Skúste si vybrať napríklad konferenčný stolík v tomto dizajne. Na tieto účely skvele poslúži napríklad Set 3 konferenčných stolíkov Fiesta v bielej farbe. Ak potrebujete väčší stolík, máme riešenie aj pre vás. Konferenčný stolík 2-set Fiesta má síce väčšie rozmery, ale vďaka dizajnu priestor optický zväčší.

Konferenčný stolík 3-set Fiesta II

 

Tags : designdizajnmirrorsoptickypriestorroomzvacsit
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response