close
Jedáleň a kuchyňa

Rozkladací jedálenský stôl – práca s priestorom

Jedalensky_stol_Haakon_dub_dymovy

Pri výbere nového nábytku často bojujeme s našimi predstavami a priestorom, ktorý máme k dispozícii. Hlavným problémom často býva jedálenský stôl. Ako zabezpečiť dostatok priestoru pre celú rodinu v prípade, že váš dom alebo byt patrí do kategórie menších? Rovnaký problém nastáva, ak si pri všetkých domácich nevyhnutnostiach neviete vyhradiť dostatok miesta pre jedáleň. A čo v prípade, že sa často u vás stretávajú priatelia? Alebo ste spoločnosť, ktorá chce zabezpečiť dostatok miesta pre zamestnancov pri jedle? Žiadny strach, v dnešnom článku vám prezradíme riešenie. Odpoveďou je rozkladací jedálenský stôl. Objavte v našej ponuke množstvo krásnych a kvalitných jedálenských stolov.

Jedálenský stôl z masívu rozkladací Las Palmas
Jedálenský stôl z masívu rozkladací Las Palmas

Rozkladací jedálenský stôl v domácnosti

Stretávate sa často so svojimi priateľmi u vás doma pri spoločnom jedle, ktoré pre nich pripravíte? Máte radosť z rodinných stretnutí, pri ktorých máte možnosť zdieľať svoje zážitky s rodinnými príslušníkmi? V tom prípade je pre vás rozkladací jedálenský stôl najlepšou možnosťou, po ktorej môžete siahnuť. Obrovskou výhodou je, že počas bežných dní zaberá oveľa menej miesta. Zvoľte variantu, ktorá je pre váš byt absolútne ideálna. Zložený stôl môže stále plniť úlohu jedálenského stolu a skvelo ho využijete počas bežných dní, kedy sa pri stole nestretávate všetci. Je skvelou voľbou do menších priestorov.

Jedálenské stoličky často nemusia predstavovať problém – ich skladovanie je oveľa jednoduchšie, ako skladovanie samotného stola. Často ich môžete umiestniť i do skladovacích priestorov a použiť vtedy, keď je to potrebné. Stôl je však iná šálka kávy. Zaberá miesto, ktoré okrem spoločného jedla takmer vôbec nevyužívate. Ak bojujete vo vašej domácnosti práve s nedostatkom miesta, stavte na rozkladací jedálenský stôl a ušetríte množstvo miesta, ktoré môžete využiť spôsobom, aký sa vám páči. A predsa ostáva funkčnosť zachovaná a nemusíte sa báť, že niektorí z hostí nebude mať svoje miesto.

Jedálenský stôl Aage
Jedálenský stôl Aage

Voľba i do spoločností?

Ako sme už naznačili v predchádzajúcich riadkoch, táto varianta je skvelou alternatívou i do spoločností. Môžete ho umiestniť do spoločných stravovacích priestorov alebo ho využívať ako odkladacie miesto a v prípade potreby využiť na spoločnú poradu alebo stretnutie. Možností je veľa.

V prípade, že plánujete umiestniť tento stôl do spoločnosti, zamerajte sa predovšetkým na kvalitu a odolnosť materiálu. V tomto prostredí bude používaný často a prejde mnohými rukami. Preto je lepšie zamerať sa na kvalitný materiál, ktorý vyniká svojou odolnosťou. Nemusíte sa tak obávať únavy materiálu už po pár týždňoch používania.

Rovnako je dobré pri oboch typoch, domácnosti i v práci, myslieť na pravidelnú údržbu a starostlivosť. Nezabudnite na pravidelnú kontrolu rozkladacieho mechanizmu.

Usporiadať nábytok a jeho umiestnenie je viac než len ukladanie kusov tam, kde si myslíte, že budú mať najväčší zmysel. Ak sa pozeráte na prázdnu miestnosť, zariaďte si ju spôsobom, ktorý bude aj praktický aj estetický zároveň. Poďme sa spoločne s interiérovými dizajnérmi pozrieť na pár jednoduchých a ľahko aplikovateľných princípov, o usporiadaní nábytku.

Tags : Rozkladací jedálenský stôl
adminblog

The author adminblog

Leave a Response