close
DesignPracovňa

Ste Milovníkom Minimalizmu? Pracovňa V Škandinávskom Dizajne Je To Pravé!

1446562502689

Zariadenie pracovne má veľký vplyv na to, ako efektívne dokážeme pracovať a ako sa na prácu dokážeme sústrediť. Ak je pracovňa preplnená nábytkom, ktorý pôsobí skôr ako lapač prachu a nemá pre nás žiadne praktické využitie, využívame čas, ktorý strávime v pracovni menej efektívne. Preto je ideálne zariadiť pracovňu v minimalistickom a jednoduchom štýle, ktorý vnesie do izby vzdušnosť a priestrannosť. Práve v takom pracovni podáme najlepší výkon a budeme pracovať oveľa sústredenejšie a efektívnejšie. Stelesnením minimalistického a jednoduchého štýlu s čistými líniami je škandinávsky štýl. Práve ten je skvelou voľbou do pracovne. Prinášame Vám príklad na zariadenie pracovne, v ktorej sa Vám bude dobre a efektívne pracovať.

Pracovňa sa nezaobíde bez písacieho stola

Najdôležitejšou súčasťou zariadenia pracovne je pre väčšinu z nás písací stôl. Ten by mal poskytnúť dostatok priestoru na všetky veci, ktoré pri práci potrebujete mať po ruke, no na druhej strane by nemal byť dosť veľký, aby ste na ňom zbytočne nemali poukladané zbytočnosti. Dobrou voľbou je napríklad písací stôl BARTER. Jeho biela farba navyše opticky zväčšuje a presvetľuje priestor, čím vytvára príjemné prostredie. Ak sa Vám však biela farba nepáči, alebo je pre Vás nepraktická, môžete si vybrať  stôl v grafitovej farbe. Okrem toho, že je stolík štýlovým kúskom, má aj praktický ukladací priestor, kde môžete uložiť veci, ktoré práve nepotrebujete.

Správna stolička

Správne zvolená stolička má tiež veľký vplyv na to, ako efektívne dokážeme pracovať a zároveň pomáha chrániť našu chrbticu pred nepríjemnou bolesťou. Pohodlná stolička na ktorej sedíme je základom pre to, aby sme sa vedeli na prácu 100% sústrediť. Dizajnová kancelárska stolička Sweden je skvelou voľbou do každej pracovne. Vďaka kolieskam sa na nej môžete presúvať ku knižnici alebo inému odkladaciemu priestoru. Okrem toho si môžete pri stoličke Sweden nastaviť aj výšku, čo je skvelým spôsobom, ako si chrániť svoju chrbticu. Ak by ste mali v pracovni radšej stoličku bez koliesok, s klasickými drevenými nohami, ktoré sú charakteristické pre škandinávsky štýl, vyberte si dizajnovú stoličku Sweden v sivej farbe. 

Kancelárska stolička Sweden
Kancelárska stolička Sweden

Pracovňa potrebuje úložný priestor

Každý potrebuje vo svojej pracovni aj ukladací priestor, kde môže uložiť všetky potrebné dokumenty, ktoré práve nepoužíva. Skvelou voľbou je komoda, ktorá ukryje všetko v prípade, že nemá práve čas upratovať. Komoda DESIREE je charakteristickým predstaviteľom škandinávskeho štýlu. Drevené nohy z masívu a biela farba sú ideálnou kombináciou, ktorá prinesie do Vašej pracovne vzdušnosť a opticky presvetlí aj tmavý priestor.

Pracovňa a ideálna komoda Sweden
Komoda Sweden

Oddychová zóna

Je skvelé, ak máte v pracovni priestor na vytvorenie oddychovej zóny, prípadne miesta, kde môžete prijímať návštevy. V tejto časti pracovne by sme mali mať pohovku alebo sedačku, na ktorej môžete prijímať návštevy a kde sa môžete presunúť od pracovného stola, ak potrebujete zmeniť priestor. Dizajnová sedačka NIM v antracitovej farbe bude skvelým kontrastom k zvyšku nábytku v kancelárii alebo pracovni. Okrem toho by v nej nemal chýbať ani konferenčný stolík, napríklad set 3 konferenčných stolov UNITY. 

Set 3 odkladacích stolíkov
Set 3 odkladacích stolíkov

Moderná Kancelária Alebo Domáca Pracovňa? V našom dalšom článku Vám poradíme ako urobiť ten správny výber.

Tags : minimalizmuspracovňaskandinavskydizajnsweden