close
Design

Industriálny štýl – nový fenomén vo svete dizajnu

tit industry

Vo svete dizajnu je to ako vo svete módy – to, čo je dnes trendové zajtra už vôbec nemusí byť. Trendy vo svete dizajnu sa často obmieňajú a preto nie je možné, aby sme neustále sledovali, čo je momentálne najviac in a podľa toho si zariaďovali svoju domácnosť. Ak však patríte k tým, ktorí majú radi domácnosť zariadenú štýlovo a trendovo, určite ste už počuli o industriálnom dizajne alebo štýle. Tento štýl je inšpirovaný dizajnom priemyselným priestorov a snaží sa čo najviac využiť ich vzdušnosť a priestrannosť. Spoznajte s nami tento originálny štýl, ktorý nemá takmer žiadne pravidlá.

Industriálny štýl a materiály

Základom industriálneho štýlu je originalita a individualizmus. Cieľom je prostredníctvom dizajnu zdôrazniť individualizmus a jedinečnosť každej osoby. Industriálny štýl využíva materiály, ktoré sa nazývajú aj ako „surové.“ Betón, tehly, drevo, sklenené povrchy doplnené o prírodné prvky sú základom každého priestoru, nesúceho sa v industriálnom štýle.  Ak chcete navzájom kombinovať materiály, skúste spojiť zdanlivo nespojiteľné. Kombinujte sklo alebo betón s drevom. To vytvorí skvelé prepojenie surových materiálov s prírodným prvkom. 

Sklenený kancelársky stôl Phantom
Sklenený kancelársky stôl Phantom

Idustriálny štýl – menej je viac

Tak ako aj v škandinávskom štýle, o ktorom si môžete prečítať v článku kde sa venujeme škandinávskemu štýlu, aj pri industriálnom dizajne platí základné pravidlo – menej je viac. Nezaťažujte svoju domácnosť zbytočnosťami, ktoré budú len povestnými lapačmi prachu. Vyberajte si nábytok, ktorý bude praktický a zároveň zapadne do industriálneho štýlu, v ktorom si chcete Vašu domácnosť zariadiť. Vyberte si len to najzákladnejšie, bez čoho sa doma nezaobídete.

Barová skrinka Jazmin - pravá
Barová skrinka Jazmin – pravá

Doplnky sú alfou a omegou

Priemyselný dizajn by nebol priemyselným dizajnom bez správne zvolených doplnkov. Skvelým spôsobom, ako dostať do miestnosti priemyselný štýl je luster alebo závesné svietidlo. Všetky závesné svietidlá z rady Industry sú ideálnou voľbou a skvelým stelesneným industriálneho priemyselného dizajnu. Napríklad stojanová lampa Walter  v čierno prevedení môže vytvoriť vďaka svojmu dizajnu skvelý efekt vo Vašej obývačke, spálni alebo aj jedálni. Zaujímavo pôsobí aj závesná lampa NICOLAS II vyrobený z kovu v prírodnom prevedení. Za pozornosť stojí aj lampa STAGE, ktorá ohromí každého Vášho hosťa.

Dizajnová závesná lampa Bruce L, čierna
Dizajnová závesná lampa Bruce L, čierna

Moderná Kancelária Alebo Domáca Pracovňa? V našom dalšom článku Vám poradíme ako urobiť ten správny výber.

Tags : dizajnindustrialnydizajnpriemyselný dizajntrendy
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response