close
Záhrada

Záhradný ratanový nábytok a 6 najčastejších otázok

dizajnove-kreslo-raegan-s-podnozkou-cierne-002

Pri kúpe záhradného ratanového nábytku zvažujeme niekoľko otázok. Je pravdou, že na internete koluje množstvo neprávd a vyslovených mýtov. Mnoho ľudí zavádzajú na nesprávnu cestu či už pri výbere, alebo samotnej starostlivosti o záhradný ratanový nábytok. V dnešnom článku sa vám spoľahlivo pokúsime odpovedať na šesť najčastejších otázok, ktoré pri kúpe môžete dostať. S našou pomocou zvládnete výber i starostlivosť na jednotku. Z ratanového záhradného nábytku sa môžete tešiť po dlhý čas. Dajte vašej záhradnej terase nový dych a vyberte si zaujímavé kúsky záhradného nábytku.  Z našej ponuky, záhradných stoličiek alebo stolov si určite vyberiete.

1.Prečo je ratanový záhradný nábytok drahý?

Hlavné faktory, ktoré určujú cenu, sú konštrukcia nábytku a pletenie. Konštrukcia musí byť pevná a odolná voči vplyvom vonkajšieho prostredia. Z toho dôvodu sa najčastejšie používa hliníková konštrukcia alebo oceľ. Oba materiály sú pevné a nehrdzavejú. Pletenie je vytvorené z prírodného alebo umelého ratanu. Prírodný ratan predstavuje drevo, ktoré je ošetrené (je však naďalej potrebné sa oň starať). Umelý ratan, technoratan, je zmes umelých vlákien, ktoré sú odolné voči vplyvom vonkajšieho prostredia. Kvalitný a stabilný materiál sa vždy odrazí v podobe vyššej ceny.

Dizajnové kreslo Prince

2. Je potrebné záhradný ratanový nábytok zakrývať?

Záhradný nábytok je ošetrený vrstvou, ktorá zabraňuje vplyvom vonkajšieho prostredia vybrať si na ňom svoju daň. Chybu so zakrývaním robí väčšina majiteľov záhradného nábytku. Zakrývaním nepremokavou tkaninou vytvárajú ideálne prostredie pre prežitie drevokazných húb alebo plesní. Na druhej strane však stojí ratan, ktorý zakrytie vyžaduje. Využívajte však kryty, ktoré sú presne určené pre ratanový nábytok a umožňujú prúdenie vzduchu.

3. Ako dlho vydrží ratanový nábytok?

Pri pravidelnej a hĺbkovej starostlivosti sa predpokladá, že nábytok môže vydržať 5-10 rokov. Všetko sa odvíja od kvality materiálov, z ktorých je výrobok vyhotovený, a nezanedbateľnú rolu hrá i fakt, kde sa nachádza. Je rozdiel či nábytok umiestnite na krytú terasu alebo pod holé nebo. Pravidelná starostlivosť však v podstatnej miere predlžuje životnosť nábytku.

4. Je umelý ratan vhodnejšou voľbou?

Umelý ratan je v každom prípade jednoduchšou voľbou, pretože vyžaduje menšiu starostlivosť ako ratan prírodný. Nie je potrebné ho lakovať a vďaka tomu, že sa vyrába masovo, i jeho cena je oveľa nižšia ako cena prírodného ratanu. Ak hľadáte cenovo prijateľný a stále kvalitný ratanový nábytok, umelý ratan je v každom prípade vhodnou voľbou.

Dizajnové kreslo Prince prírodné

5. Môže ratanový nábytok zostať vonku počas celej sezóny?

Samozrejme, ratanový záhradný nábytok je ošetrený vrstvou, ktorá zabraňuje vplyvom počasia vybrať si na ňom svoju daň. Rovnako je potrebné používať špeciálny kryt na ochranu nábytku. Hoci látkové časti nábytku je vždy vhodné skryť, ratanový nábytok môže ostať vonku počas celej sezóny. Ak však chcete zachovať jeho krásu a odolnosť, počas zimného obdobia ho zo záhrady odstráňte a umiestnite na dobre vetrané miesto.

6. Vydrží ratanový nábytok dážď?

Je lepšie ak nie je ratanový nábytok vystavený dažďu či snehu. Ratanový nábytok by mal byť vybavený špeciálnym krytom, ktorý naň umiestnite v prípade nepriaznivého počasia. Dávajte však pozor na to, aby nebol prikrytý nábytok, ktorý je mokrý alebo vlhký. Vytvárate tým prostredie pre prežitie drevokazných organizmov.

Vybrať záhradné posedenie nie je vždy jednoduchou úlohou. Pomôžeme vám s výberom. V troch krokoch vám ukážeme ako vybrať záhradné posedenie.

Tags : Záhradný ratanový nábytok

The author adminblog