close
girl-2931287_1920

10 Tipov Ako Zmeniť Vašu Obývačku Počas Vianočného Zhonu. Vaša Obývacia Miestnosť Naberie Nový Nádych

Vaša obývacia miestnosť je pravdepodobne jedným z hlavných, ak nie najdôležitejších priestorov vo vašej domácnosti. Do obývačky pozývame a usádzame svojich hostí a pravdepodobne tam vy a vaša rodina trávite spolu väčšinu času. Aj keď ste momentálne celkom spokojní s priestorom v ktorom bývate, možno pri pohľade na svoju obývačku cítite, že potrebujete nutne nejakú zmenu. Ak zatiaľ nechcete robiť radikálne a komplikované premeny poradíme vám množstvo rýchlych a lacných spôsobov ako dať svojej obývačke úplne nový vzhľad.

Dajte svojej obývačke darček čerstvého a nového vzhľadu iba za 10 minút pomocou našich 10-tich časovo úsporných, efektívnych tipov a trikov.

Väčšina z vás buď nemá čas alebo dostatočný rozpočet (alebo oboje) na radikálnu premenu interiéru. Popusťte uzdu fantázii a pracujte s tým čo už doma máte. Ak si nájdete iba 10 minút navyše, tak máte čas objaviť svoju novú obývačku.

Dizajnový TV stolík Street je súčasťou dánskeho konceptu. Ten sa snaží vytvárať nábytok, ktorý sa dotkne srdca každého, kto ho bude používať. Jeho jedinečný dizajn a štýlové prevedenie je ideálne napríklad pre mladých, ktorí chcú svoj domov ozvláštniť zaujímavým nábytkom. Je vyrobený z kvalitných materiálov, vďaka čomu je jeho životnosť naozaj dlhá.
Tv stolík Street

1. Usporiadajte nábytok vo vašej obývačke

Začnite s jednoduchým riešením! Aj bez toho aby ste minuli celý svoj majetok, môžete zmeniť obývačku na luxusné miesto. Čo k tomu budete potrebovať? Bude Vám stačiť dobrá nálada a ochota zapojiť nielen fantáziu, ale aj svaly a um. Skôr kým začnete, analyzujte všetky výhody a nevýhody pôvodného umiestnenia objektov v byte a inšpirujte sa príslovím „v jednoduchosti je krása“!  Možno, že závesy, ktoré boli kúpené do obývačky, perfektne doplnia interiér v spálni a dekoračné vankúše zo spálne dodajú pohodlie do obývačky. Už pri prvých úvahách ako orientovať sedačku je potrebné myslieť na mnoho vecí. Ak ju postavíte tak, aby ste aspoň z jedného miesta videli von cez okno a mohli pozorovať okolitú prírodu alebo pohyb ľudí pred domom bude to oveľa lepšie ako celý deň pozerať na televíznu obrazovku. Pri zariaďovaní obývačky často robíme chybu keď všetok nábytok postavíme blízko k stene. Odtiahnite niektoré kusy nábytku od stien a priestor získa otvorenejší vzhľad. Možno Vás prekvapí, aký veľký rozdiel spôsobí trocha zmenené usporiadanie. Vytvorte nový dizajn úplne zadarmo!

2. Minimalizovať, Minimalizovať, Minimalizovať

Staré porekadlo „menej je viac“ platí stále. Pozrite sa na váš nábytok a dekorácie a položte sami sebe niekoľko otázok.

• Ktoré z vecí naozaj používate?
• Ktoré kusy zlepšujú vzhľad miestnosti?
• Ktoré veci Vám už nerobia žiadnu službu a ani radosť?
• Existuje nejaký kus, ktorý sa používa ako dočasný stojan?
• Kedy naposledy ste poriadne upratali?
• Máte v izbe nejaké prvky, ktoré sa Vám už dávno nepáčia?

Rozhliadnite sa okolo seba a rozhodnite sa čo môžete okamžite vyhodiť. Najjednoduchším riešením je všetko staré poukladať do vriec a darovať alebo predať. Ak upracete miestnosť od zbytočného prebytku vecí a neznášaného (alebo nadmerne milovaného) kusa nábytku začnete sa cítiť ľahšie a sviežejšie. Navyše, tento trik je úplne zadarmo – môžete dokonca zarobiť peniaze, ak sa rozhodnete predať nepoužité predmety. Neotáľajte a začnite s upratovaním už dnes!

 

Dekorácia Calli je dizajnovým a elegantným doplnkom v každej domácnosti. Je v tvare anglického chrta, nie je však určená len pre majiteľov psov. Každý kus je vyrobený z vysoko kvalitného hliníka, ktorý sa ľahko čistí.
Dekorácia Calli 70cm

3. Úložné boxy a krabice v obývačke

Ak ste už vyhodili staré oblečenie, farby, poháre, šálky a neprečítané knihy, zvyšok reorganizujte do úložných boxov. Úložné krabice a boxy sú praktickým pomocníkom pri uskladňovaní všetkých drobností. Sú atraktívne a jednoduché a čo je skvelé sú lacné, takže ich kúpa minimálne zaťaží vašu peňaženku. Úžasná vec, ktorá sa týka košov a papierových krabíc je to, že sú špeciálne vyrobené pre rôzne účely použitia. Zvažovali ste nad využitím drôtených košov, plátenných košov, drevených krabíc a máte voľný priestor pod stolom, na stole alebo v skrini? Ak nie, môžete vyprázdniť najnižšiu policu vo vašej knižnici pre rad košov alebo krabíc v ktorých ukryjete neporiadok a iné rôzne predmety. Upratanie vecí nie je iba o fyzických veciach, je to aj o upratovaní vo svojom vnútri a zisťovanie kým vlastne sme, čo nás zaujíma, prečo niečo kúpime a ako to ďalej využívame.

Predstavujeme Vám moderné bývanie s naším vysoko kvalitným dizajnovým nábytkom zo série Livid. Tvar a spracovanie sú dokonale zladené s vysoko kvalitnými materiálmi skla a lesklej pravej dubovej dýhy, ktoré dodávajú regálu elegantný a jedinečný nádych. V ére Bauhausu platilo motto: "Krása je založené na účelnosti". Toto tvrdenie úplne vystihuje túto dizajnovú komodu so svojím bielym lesklým povrchom.
Dizajnový regál Livid

4. Dekoračné obliečky a vankúše

V dizajne sú vankúše ako poleva na koláč. Koláč je síce dobrý aj bez polevy, ale ešte lepší so šlahačkou. Podobne, môže byť miestnosť pekná bez vankúšov, avšak dekoračné vankúše sú módnym doplnkom, ktorý  vnáša do našich domovov príjemnú atmosféru a prispieva k našej pohode. Jedným z kľúčových prvkov perfektného vankúša je, aby bol dostatočne vyplnený, mäkký a pohodlný. Dotvorte príjemnú atmosféru prostredia vankúšmi! Koniec koncov, na každej sedačke sú čerešničkou na torte.

5. Nástenné zrkadlá

Zrkadlo Thin zlaté

Nie je nič krajšie ako zrkadlo na stene, ktoré odráža svetlo a miestnosť sa zdá byť okamžite väčšia a jasnejšia. Je to jednoduchý a efektívny spôsob ako opticky zväčšiť priestor ktorejkoľvek miestnosti. Náš názor –  zrkadlá sú magickým dizajnovým nástrojom, pretože môžu pridať cenovo dostupný pôvab dokonca aj do najvšednejších priestorov. Pokiaľ hľadáte naozaj niečo jedinečné a zároveň funkčné, sú to zrkadlá čo splnia vaše predstavy.

6. Osvetlenie v obývačke

Obývačka je pravdepodobne najpoužívanejším priestorom v dome. Je to miestnosť v ktorej sa zabávate, sledujete televíziu a možno čítate knihy a časopisy. Ak máte spojenú obývačku s jedálňou, je to aj miesto, kde jedávate. Viac ako len praktické pohodlie, osvetlenie vo Vašej domácnosti ovplyvňuje to, ako dobre sa cítite. Čím väčšiu máte kontrolu nad úrovňou osvetlenia v každej izbe, tým lepšie. S niekoľkými rôznymi svetelnými zdrojmi môžete zmeniť náladu v akomkoľvek priestore podľa toho, čo potrebujete a čo chcete urobiť…..či už chcete sledovať televíziu alebo piecť koláče …. alebo aj oboje. Naša rada – prvá vec, ktorú si treba uvedomiť je, či vaša obývačka má tmavé alebo svetlé steny. Tmavé farby absorbujú svetlo, zatiaľ čo svetlé farby svetlo odrážajú. Asi netreba dodávať, že ak máte malú obývačku, budete potrebovať viacej druhov osvetlenia.

Nástenná lampa Stage v obývačke nesmie chýbať
Nástenná lampa Stage

7. Štýlový regál na knihy

Máte radi knihy a žiadne tablety, e-knihy ani e-čítačky Vás nepripravili o Vašu lásku k papieru a tlači? Máme pre Vás ďalší skvelý tip, ktorý sa skoro vôbec nedotkne Vašej peňaženky. Ak máte radi perfektne štylizovanú a upravenú knižnicu, potom viete, že knižnice neslúžia len na uloženie kníh. Knihy rozdeľujú každú políčku na sériu priestorov do ktorých môžete pridávať ďalšie dekoratívne predmety ako sú svietniky, vázy, poháre a podobne.

Luxusný regál Elegant urobí miesto na odkladanie a obývačka dostane nový vzhľad
Luxusný regál Elegant

8. Koberce

Nie je nič lepšie než bosá chôdza po mäkkom koberci a teplo, ktoré tento materiál a povrch prináša do priestoru. Koberec si môžete vybrať  v ľubovoľnom štýle, dizajne, farbe alebo vzore. Kvôli svojej všestrannosti koberec dobre zapadne do akéhokoľvek dizajnu. Typický koberec stojí podstatne menej ako ostatné typy podlahových krytín, ako sú dlaždice, mramor alebo tvrdé drevo. Kvalitné koberce ponúkame za ceny, ktoré si naozaj môže dovoliť každý. Či už potrebujete koberec pre Váš domov alebo podnikanie, radi Vám vo výbere pomôžeme.

Dizajnový koberec Rebecca, obývačka sa zútulní
Dizajnový koberec Rebecca

Z času na času sa nám stane, že si vo svojom domove potrebujeme niečo zmodernizovať, vymeniť niektoré kúsky nábytku za nové alebo iba doplniť nejaké dekoračné predmety. Interiérový dizajnér je veľmi dobré riešenie, aj keď malé úpravy by ste mohli zvládnuť aj sami. Ako? Poradíme vám v dalšom článku tu.

Oslovil Vás niektorý z nápadov?  Uvažujete ako zlepšiť svoje bývanie? Napíšte nám  do komentárov nižšie aký je Váš vysnívaný cieľ.

Čo by ste sa chceli dozvedieť v nasledujúcom článku o nábytku?  Tešíme sa na Vaše podnety!

Tags : dekoračné vankúšekoberceobrazyosvetlenieparavanyregály na knihyúložné boxyzrkadlá
adminblog

The author adminblog

Leave a Response