close
Design

Aký Nábytok a Štýl Použiť v Malom priestore?

media_images_org_file0027367 (1)

Bývate v malom byte a vzdali ste sa akýchkoľvek štýlových interiérových riešení, aby ste ušetrili čo najviac priestoru? Ponechajte si svoj štýl pri zariaďovaní, riadte sa vlastnou intuíciou, alebo siahnite po osvedčených princípoch a vyberte nábytok, ktorý je vhodný a štýlový! Existuje mnoho riešení, vďaka ktorým vnesiete do Vášho bytu či domu aktuálne trendy, neukrátite sa o žiaden priestor, a navyše sa Vám podarí vďaka dobre zvoleným doplnkom a nábytku priestor aj opticky zväčšiť. Neznie to ako ideálne riešenie? Existuje mnoho spôsobov, ako priestor presvetliť a zväčšiť a nevyžaduje si to nevyhnutne veľkú rekonštrukciu. Pozrite sa spolu s nami na to, ako môžete problém nedostatku priestoru vyriešiť aj u Váš doma.

Presvetlené priestory aký štýl a nábytok použiť

Základom pre optické zväčšenie izby či bytu je poriadne presvetlenie priestoru. Veľké okná sú najlepším pomocníkom, vďaka ktorému bude pôsobiť izba priestrannejšie. Ďalším veľkým pomocníkom sú svetlé farby, ktoré pôsobia zväčšujúco a priestor rozjasnia. Pôsobia rovnako efektne, ako denné svetlo prenikajúce cez veľké okná. Pri výbere farieb Vám bude skvelým pomocníkom škandinávsky štýl. Ten je charakteristický práve svetlými farbami a čistými líniami. Dizajnové barové stoličky sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí nemajú vo svojom byte či dome priestor pre nábytok ako je jedálenský stôl a stoličky. Ak nemáte priestor ani pre veľkú sedačku, za zváženie určite stojí malá a praktická lavica Sweden. Tá navyše aj vďaka svojmu farebnému prevedeniu priestor presvetlí.

Dizajnová lavica Sweden prírodná
Dizajnová lavica Sweden prírodná

Nábytok ako neviditeľný úložný priestor

Nedostatok úložného priestoru je jedným z najväčších problémov, s ktorým bojujú majitelia malých bytov. Niekedy však stačí, ak si vyberiete nábytok, ktorý ukrýva na prvý pohľad neviditeľný úložný priestor. Takým nábytkom môže byť napríklad aj konferenčný stolík Aakil. Ten ukrýva úložný priestor vďaka vysúvacej časti. TV stolík Lorenzo má dvere a zásuvky pokryté úzkymi latkami a vytvorili tak nádhernú štruktúru. Otvorte dvere a vo vnútri skrinky nájdete dostatok úložného priestoru. Okrem toho môžete odložiť veci, na ktoré Vám neostalo zvyšné miesto do dvoch otvorených políc.

TV stolík Lorenzo 150 cm
TV stolík Lorenzo 150 cm

Zrkadlo, zrkadlo, povedz že mi …

Viete si predstaviť svoju domácnosť bez zrkadiel? Ani nemusíte! Ak potrebujete opticky zväčšiť priestor, pri zrkadlách platí – čím viac, tým lepšie. Dlhé zrkadlá s jemným rámom (v ideálnom prípade bez rámov) sú skvelým spôsobom, ako opticky vniesť do malého bytu priestor. Najlepšie sú tie, ktoré postavíte od podlahy čo najvyššie k stropu. Skvelým príkladom na takéto zrkadlo je napríklad zrkadlo VENETO  so zlatým rámom. Navyše rám tohto zrkadla je ručne robený, vďaka čomu vnesiete do bytu aj nádych luxusu. Pri malom priestore skúste umiestniť zrkadlo tak, aby sa v ňom odrážalo denné svetlo, efekt sa znásobí.

Zrkadlo Thin zlaté
Zrkadlo Thin zlaté

Čím nenápadnejšie svietidlo, tým viac svetla

Teda, nie tak úplne. Ale v prípade svietidiel do malých priestorov je najlepšie zvoliť svetlá, ktorá nebudú strop opticky znižovať a izbu zmenšovať. Úplným tabu by pre Vás mali byť veľké tienidlá, ktoré budú svetlo tlmiť a priestor zbytočne smtavia. Vyberajte si čo najmenšie svietidlá, ktoré nevisia dlhé zo stropu. Svietidlo Lilyana síce pôsobí na prvý pohľad mohutne, v skutočnosti však vďaka smerovaniu svetla hore strop osvtlía bude tak pôsobiť svetlejšie a vyššie, tým pádom izbu opticky zväčší.

Dizajnové závesné svietidlo Lilyana, 72 cm, strieborné
Dizajnové závesné svietidlo Lilyana, 72 cm, strieborné

Každý dom či byt, teda domov by mal mať svoje miesto, srdce, ktoré dýcha príjemnou a útulnou atmosférou a budete v ňom môcť tráviť príjemné chvíle plné oddychu a pohody. Ak si lámete hlavu s tým, ako túto miestnosť alebo kútik pokoja zariadiť, už ďalej nemusíte. Poradíme Vám, ako na to, pomôžete Vám vybrať farby a zvoliť správny nábytok a vytvoriť vo svojom dome dizajnovú obývačku vďaka knižnici. 

 

Tags : dizajnmalépriestoryObývačkaopticke